– Jag dansade ballroom som junior och var en av de bästa i min åldersgrupp. Sen flyttade vi ut på landet vilket tvingade mig att sluta. Just då kändes det som om drömmen om dans hade gått i kras.

Nu syns han på 1920-tals inspirerade baren Melt i Stockholm. När han inte fyller på gästernas champagneglas så uppträder han på den sammetsklädda scenen under artistnamnet ”The Fabulous Edgar” med olika boylesknummer. En dansstil långt bort från ballroomgenren där han började.

– Jag har hittat min egen stil som en Boyleskartist. Mina nummer är med välkända låtar som är rörelsevänliga. Jag dansar med mycket energi och stora rörelser. När jag uppträder har jag högklackade skor och färgstarka kläder som jag sliter av mig under showen. Jag vill chockera publiken och vara utmanande och sensuell. Den ni ser på scenen är den jag är, det är som om mitt inre jag kommer ut.

Boylesk kommer från Burlesk vilket är sensuella uppträdanden med mycket tofsar, glamour och humor. På Melt delar han scenen med två lysande kanadensiska burlesk-stjärnor som har tagit Edgar under sina vingar.

Delta Daggers och Miss Maple Rose har blivit som mina burlesk-mammor. Jag är väldigt tacksam för att jag får arbeta med underbara människor som tillåter mig att vara den jag är och att utveckla min egen stil.

Det är inte bara sensuella scenshower som intresserar den isländska sonen. Han älskar också hundar och besökte Sverige flera gånger innan flytten för att delta i utställningar med sin familjs Isländska fårhundar.

Edgar kom ut när han var 18 år och är singel i väntan på ”Mr Right”
– Jag blir intresserad av män som har ett gott hjärta och är snälla rakt igenom.