Nu är det största sommartecknet kommet. Årets sommarvärdar i P1 avslöjades under en traditionsenlig presskonferens på Radiohuset i Stockholm.

Först ut av QX favoritnamn är humor-systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf med den 5 juli.
Då får vi inte bara njuta av hederlig syskondynamik, vi får även höra när tjejerna lyckas klämma in orden kokain, pappa, sniffa och rövhål i en och samma mening.

Den 23 juli är det dags för Carola Häggkvist. Schlager-drottningen har blivit tillfrågad att delta flera gånger förut men har hittills tackat nej. Att hon nu sagt ja beror på hennes stundande 50-årsdag.
– Nu när jag fyller mitt i livet så vill jag ta mod till mig och få ut mina tankar och dela med mig av det jag har att ge. Det kommer att bli en resa genom min musikaliska uppväxt, och om hur det är att ha stått i rampljuset i 33 år.

Regissören och musikern Johan Renck som arbetat med Madonna, Kylie Minogue och Beyoncé är sommarvärd den 28 juli. Till vår besvikelse kommer vi inte få höra honom prata om stjärnorna.
– Jag tänker prata om tandvärk i olika former, påfåglar, nattfjärilar, hotellrum och deras dekor, säger Johan. Synd säger vi.

En gruppbild av årets sommarvärdar under presentationen av årets sommarvärdar för P1 radioprogram Sommar under en pressträff i Radiohusparken i Stockholm.

Den 31 juni är det dags för skvallerpressens favorit Kicki Danielsson som skrattandes utlovar att lyssnarna ska få höra på en sanning, för en gångs skull.

Mitt i vår post-pride depressionen den 8 augusti kommer den alltid lika kontroversiella Alexander Bard och piggar upp med sitt andra sommarprat. Vi minns kontroverserna efter hans program 2002, och väntar med spänning på hur det kommer tas emot den här gången.

Silvana Imam må vara sist ut men hon är absolut inte minst. Den 21 augusti sätter succé-rapparen en rosett runt sommaren. Programmet kommer spelas in på plats i Klaipeda, Litauen där hon föddes för 29 år sen. Under presskonferensen berättar hon att sommarpratet ännu inte spelats in.
– Vi har satt en form för hur det kommer att låta, men ännu är det långt kvar. Det kommer att handla om min livsresa från början.

Sommar i P1 går av stapeln på midsommardagen den 25 juni klockan 13.00 och sänds dagligen hela sommaren till och med söndag den 21 augusti.