Sommarens uppsättning av Glada Änkan på Ystad Teater i regi av Rickard Söderberg får inte Marianne Mörck på scen. I pressmeddelande berättas att hon fått ett annat engagemang.
– Även om vi självklart tycker att det är tråkigt så gläds vi med Marianne. Det tror vi de flesta kommer att förstå när det blir offentligt vad Marianne ska göra istället,” säger regissör Rickard Söderberg.
Ersättare blir ingen minder än Sveriges prima primadonna nummer ett: Lars-Åke Babsan Wilhelmsson.
Även om detta blir Lars-Åke Wilhelmssons debut i en operett så är hans alter ego inte helt ovan vid att sjunga. I After Dark och helt nyligen som konferencier på QX GayGala kunde vi höra Babsans stämma och otroliga charm. En gala där hon dessutom kunde bevittna hur just Rickard Söderberg av QX läsare utsetts till Årets HBT-person.
– Jag är uppvuxen med operett så det ska bli så roligt att få spela bordellmamma tillsammans med Rickard och de övriga, säger Lars-Åke Wilhelmsson. Det blir underbart att spendera ett par sommarveckor i Ystad så nu ska CanCan-­kjolen på och spagaten övas upp. Jag kommer fortfarande att vara kärring men i en annan peruk än den rosa!
– Vi är väldigt glada att Lars-­Åke anslutit till vår Glada Änka och vi ser fram emot att få dela hans erfarenhet, glädje och esprit med vår publik, avslutar Rickard Söderberg pressmeddelandet.
Glada Änkan spelas 10 gånger med start den 8 juli.