Hur kommer det sig att du är med i Halv åtta hos mig?
– En kompis som är matjournalist sökte åt mig. Han tyckte att Gretchen skulle vara med i programmet. Och det tyckte produktionsbolaget också så nu är jag med (skrattar).

Hur var upplevelsen?
– Det var jättekul och skojigt även om det var långa dagar. Det roligaste var att alla köpte Gretchen-konceptet rakt av och det var helt naturligt att Gretchen var en del i gruppen som vem som helst.

Hur tänkte du matmässigt?
– Jag tänkte få råvaror och så enkelt som möjligt, så att vi hade mer tid för att dricka vin.

Var det svårt att betygsätta andra?
– Nja, jag var ganska snäll i mitt betygsättande. Jag såg det mer som en social mysig grej än en hård tävling. Jag hade nog kunnat vara taktisk om jag ville men det är inte min grej.

Var det svårt att välja looks för de olika tillfällena?
– Alltså, i mitt program som sänds i morgon så byter Gretchen kläder för varje ny grej jag gör. Jag går till exempel och handlar i brudklänning. Jag planerade väl inför varje inspelningstillfälle kan jag säga.

Vad äter du helst?
– Väldigt lätttillagat kött. Det ska nästan ha puls när det serveras.

Nåt du inte klarar av?
– Vegetariskt gillar jag inte. Jag köper inte riktigt konceptet.

Vem vill du helst bjuda på middag?
Justin Bieber. Lite lammkött som jag gärna skulle träffa.

Vad gör du annars just nu?
– Jag springer på möten och planerar inför Eurovision då jag spelar varenda dag. Och så spelar jag på en ESC-kryssning med Perrelli veckan innan.

Halv åtta hos mig, TV4, 19.30