Syskonen Wachowski slog igenom som duon bakom filmsuccén Matrix. 2012 kom Lana ut som trans och nu gör systern Lilly detsamma. Men det är inte av fri vilja. Media har under en längre tid sökt Lilly, som fram till igår var känd som Andy, för att prata om sin könsidentitet.
Och eftersom syskonen Wachowski aldrig varit speciellt öppna kring att prata med media om vare sig filmandet eller sina privatliv så hotade en tidning med att ”outa” Lilly som trans. Detta ledde till att Lilly skrev ett långt mail där Lilly förklarar vad som hänt och frustrationen över att ha tvingats till att prata om sin transition. Detta publiceras hos Chicago-baserade HBTQ-sajten Windy City Times idag.

– Jag visste att jag vid något tillfälle var tvungen att komma ut offentligt. För när du lever öppet som trans så är det inte lätt att gömma sig. Jag ville bara ha…behövde, tid att reda ut saker, att känna mig helt bekväm. Men uppenbarligen fick jag inte det, skriver Lilly Wachowski.

Syskonparet Wachowski är just nu aktuella med hyllade sci-fi-serien Sense 8, som just innehåller ett par transkaraktärer.