QX-läsare är bekanta med Andreas Samuelson genom hans filmrecensioner i tidningen. Men Andreas filmintresse sträcker sig större än så och nästa år kommer hans första långfilm. HAGZ – Housewife Alien vs Gay Zombie.

Så. berätta mer om filmen!
– Det är en parodi/hyllning till dålig skräckfilm från 50- till 80-talet fast med HBTQ-tema. Som sagt, splatter, gaysex och humor i en skön kombination.

Vad fick dig att satsa på det här projektet?
– Det började som ett kul projekt med kompisar som sedan utvecklades till något större och ambitiöst. Jag älskar genren och ville göra en B-skräckis för queerpubliken.

Vad är din roll i det hela?
– Regi, manus och producent först och främst, men sen har jag ett finger med i det mesta. Jag spelar också en blygsam biroll.

Var kommer skådisarna ifrån?
– Ungefär hälften är naturbegåvade kompisar, andra hälften up-and-coming-talanger jag hittat genom provfilmningar. Extra kul är att ha med riktiga HBTQ-profiler som Hector Lopez, som gjorde 2014 års Europride-låt, och Charlotte Nordin från dokusåpan Flator.

Vilken del tycker du själv är roligast, regi, casting, skådespelande eller specialeffekter?
– Regi tveklöst. Skapandet är ju det jag drivs av. Casting är bara roligt ifall man hittar guldkornen och skådespelande är mest stressigt om man samtidigt är bakom kameran. Effekterna har jag inget med att göra, de fixade ett gäng superduktiga killar.

Det verkar vara ett tydligt HBTQ-inslag i filmen, berätta?
– Tanken var att göra en typiskt dålig B-skräckis för HBTQ-publiken. Att få se korkade bögar, flator och transpersoner ha sex och bli jagade av mördare och zombies. Men även den hårda snuten och en superhjälte är gay. Jag har uteslutit heterokaraktärer utan att göra en grej av det.

Hur mycket bögsex är det, man skymtar ju en sexscen i trailern…
Det är en hel del. Även flatsex finns med. Rätt stolt över att ha fått begåvade – och väldigt snygga – skådespelare att ställa upp på både det ena och andra.