Hur kommer det sig att du uppträtt i USA?
– Förra sommaren spenderade jag och min man Jonny vår smekmånad i Los Angeles. Jag provade på att gå ut i drag i gaykvarteret West Hollywood och fick väldigt mycket uppmärksamhet. Min man började prata väldigt mycket med Morgan McMichaels från Rupauls Dragrace som föreslog att jag skulle gästa ”Dreamgirls” i Hollywood, där nästan bara Dragrace-drugorna är tillåtna att showa. Efter det första giget på ”Dreamgirls Revue” så blev jag erbjuden fler gig på andra scener och på den vägen var det.

Vad tycker du är den största skillnaden mellan dragkulturen i USA och Sverige?
– Den största skillnaden, förutom att plocka dricks från publiken under showen, att man förväntar sig inte lika mycket av en dragqueen i USA som vi gör i Sverige. Alltså, det kan räcka med att bara vara vacker, eller en jätteduktig dansare, ”comedy Queen” eller bara hostess. I Sverige upplever jag det som att det krävs lite av allt för att kunna vara framgångsrik dragshow artist. Publiken blev därför väldigt överraskade i USA när jag gjorde mycket komedi, även om jag inte såg komisk ut rent utseendemässigt.

Du har alltså delat scen med ett gäng dragstjärnor, berätta!
– Jag har delat scen med många fantastiska dragshowartister i USA som: Morgan McMichaels , Shannel, Delta Work, Detox, Chad Michaels, Pandora Boxx, Mariah Paris Balenciaga, Tammie Brown, Jessica Wild för att nämna några.

Och vem vill du helst dela scen med?
– Här i Sverige skulle det vara en ära för mig är att få stå på samma scen som Sveriges drottning: Christer Lindarw.

Du har nu en ”dragdotter” i USA, hur kommer det sig?
– Jag lärde känna en ny vän i USA som länge velat prova på drag, så jag passade på att lära upp honom så mycket som jag kunde under vår vistelse förra sommaren. Han lärde sig snabbt och idag är HON en hårt arbetande druga i West Hollywood med namnet Diana Dzhaketov.

Vad är det viktigaste du lärt henne?
– Jag har framför allt lärt henne, förutom att se ut som ett luder, att inte bara förlita sig på en bra låt eller snygg klänning när man ska göra ett bra dragshow nummer, utan att alltid ha en tanke eller en twist för att göra det hela mer intressant…

Så nu har du en dragfamilj i staterna?
Ja, att ha en dragfamily i USA är väldigt vanligt, jag har lite plastsystrar och kusiner där borta också. Men min närmsta familj i Cabaret Moulin i Sverige håller jag närmast hjärtat!

Blir det fler turer till WeHo snart igen?
– Jag åker över så snart schemat tillåter!

Eleckra med dragdottern Diana Dzhaketov.