Queerklubben Sissy öppnar storslaget i Gamla Riksarkivets häftiga lokaler på Riddarholmen. ”Grym dansmusik” levereras av Berlinbaserade amerikanska artisten Lotic, Namaste, Gumman det blir Rosé och Rasuul.
– SISSY är den nya queerklubben där vi firar hur underbart det är att vara unapologetically unstraight. Vi vill att folk kommer som de råbögiga, vråltjejiga freaks de är, säger Edith Hammar som är en av de två som står bakom klubben.
– Vi ville starta en queerklubb där alla HBTQ-personer kan känna sig välkomna, inte bara bögar eller lesbiska. Vi kallar det för queerklubb eftersom gayklubb låter exkluderande. Alla som känner att de inte passar in i heteronormen är välkomna, fyller George Chamoun i, den andra klubbarrangören.
Förutom musik bjudes det på, berättar de två, ”spritglass, grym dansmusik och vernissage av Edith Hammar på vår stora trappa inomhus”

Klubblokalen i Gamla Riksarkivet heter numera Celezte och klubben Sissy kommer hålla till där tre gånger under sommaren 2015. Förutom nu på lördag är det bokat och klart med fest söndagen den 2 augusti med ett ”Pride Closing Party” då bland annat Cakes Da Killa kommer spela live.

Snygg lokal, spännande musik, spritglass och konst! Hallå. Tid att våga sig på något nytt i sommarnatten. Detta ser finemang ut och precis det Stockholmska queerscenen behöver. Dansa.