Följer du Internets största hbtq-vloggers?

Vem som helst kan skapa en video och lägga upp den på Youtube eller Vimeo. En del skapar till och med en egen kanal och lanserar sin personlighet som ett globalt varumärke med miljontals följare. En av dem är Tyler Oakley, en av de mest inflytelserika vloggers i världen, och han är gay.

Tyler Oakley – kung på Youtube
I sina videoklipp diskuterar Oakley allt från vaxning, porr, rykten, gay-normer och kändisar. Konceptet har visat sig vara extremt lyckat och Oakley har idag över 7 miljoner följare på Youtube. Hans mest populära video är: Twin twinks learn gay slang, där två straighta tvillingar får lära sig om gay-slag. Vet du exempelvis vad en Kiki är?

Oakley är glad, bubblig och byter hårfärg i nästan varje video. Han är speciellt populär bland tonårstjejer som ser honom som en bvgff, best virtual gay friend forever.

Davey Waveys guide till gaylivet
En annan stark gay-personlighet på Youtube är Davey Wavey med runt 1 miljon följare. Han pratar ofta om träning och utseende i sina video-klipp, men även om sex och gay-liv. Ett återkommande koncept är att få straighta människor att reagera på gay-porr, gay-normer eller gay-kultur.

Enligt Wavey har han givit homosexuella ett ansikte på Internet, även fast det mestadels handlar om lättsamma video-klipp så hoppas han att det på något plan driver hbtq-rättigheter framåt.

Ett av Waveys mest klickade video-klipp är: My guilty pleasure, som handlar om flera pinsamma saker han älskar att göra, klippet har setts av drygt 17 miljoner människor. Det finns även en video där Wavey ger sin syn på att bli avrunkad och vad bögar egentligen tycker om vaginor.