West Pride är här – allt du behöver veta

I dag börjat West Pride, QX har pratat med arrangörerna bakom det hela och sammanfattar allt du behöver veta inför ditt besök i Göteborg. Håll även utkik efter bilder från festligheterna.

Här är artisterna
Mycket kommer att hända under invigningsdagen, bland annat öppnar Regnbågskvarteret och West Pride Ung. Dessutom blir det invigningstal av Saga Becker i Regnbågsparken.

Andra artister som kommer att dela glädjen med West Pride-firare är Nour El Refai, Mariette Hansson, Magnus Carlsson, Alina Devecerski, Pernilla Hammargren, Anton Leuba och Gnucci.

Detta är Regnbågsparken
Det kommer att bli mycket seminarier, uppträdanden, föreläsningar, workshops och fokus på kultur. För er som inte vet vad Regnbågsparken är så kan ni förvänta er en stor grön park med tält och utställare där Bee kommer att servera mat och dryck.

På Bee Pride bjuds det på pulled pork, fiskburgare och nudlar a la vegan. Det kommer även att finnas en QX-shop på plats. Regnbågsparken är även platsen där den stora scenen med alla artister kommer att vara.

Programutbudet i Regnbågskvarteren är som vanligt fullpackat, vad sägs om: Konst som motstånd med Elisabeth Ohlsson Wallin, Äldreomsorg för hbtq-personer, Homosexuella djur och annat naturligt samt Att komma ut på arbetsplatsen.

West Pride är gratis
Enligt arrangörerna har West Pride ett betydligt större fokus på kultur och konst än vad exempelvis Stockholms Pride har. En annan skillnad är att West Pride är helt gratis.

Temat för i år är Push for Pride och tanken är att människor ska trycka på en digital knapp på nätet för att skriva under sitt namn mot förtryck bland hbtq-personer. Det finns även en fysisk knapp i Nordstan i Göteborg, hittills har tusentals personer tryckt på knappen och alla underskrifter ska sedan skickas till statsminister Stefan Löfven.

Skicka gärna in era bilder från West Pride
West Pride äger rum mellan den 10-14 juni. Under den sista dagen är det dags för Regnbågsparaden. Den kommer att gå från Götaplatsen, mot Avenyn till Brunnsparken, Slussplatsen, Stora Nygatan och avslutas sedan i Regnbågsparken.

QX fortsätter att bevaka West Pride under veckan, om ni tar extra fina bilder från firandet, skicka dem då gärna till [email protected] så publicerar vi dem.