KingKong är inte bara en härlig film från 1933 och en mindre härlig remake, utan även ett klubbkoncept som lagom till sommarsäsongen goes berserk!
Lördagarnas Gorilla-succé i Guldapans lokaler på Mariatorget blir nu förökat till onsdagar, med premiär ikväll 3 juni och söndagar från nu den 7.e.
Och inte nog med det. Succégänget bakom Moxy-festerna tar över med flatkalaset Jungle Jane nu på fredag och alla fredagar framåt! Permanent flatklubb alltså! Sug på den karamellen! Och på söndagarnas dagar blir det Tea Dance med bakis-brunch.
– Vår tanke med både onsdagar och söndagar är att försöka fylla ut utbudet i Stockholm med flera dagar och fler ställen för gästerna att mötas på, berättar Peter Sandkvist som är en av de två som driver King Kong.
– Speciellt inför sommaren nu när allmän efterfrågan går upp och folk går ut efter ett lite annat mönster.
Erik Engebretsen, den andre KingKong-mannen, fyller i.
– Vi har haft många förfrågningar från våra gäster om att utöka antalet dagar och då kände vi att det som efterfrågas borde man åtminstone göra sitt bästa för att tillgodose gästerna. Så för att starta upp sommaren så satsar vi nu med de nya kvällarna.
Medan lördag är den givna röjnatten så berättar de två att onsdagarna blir den lite ”snällare versionen rent musikmässigt och en härlig uppvärmning inför helgen och med söndagar vill vi erbjuda en mjuk landning efter en lång och hård helg.”
– För de som gick ut på GLORY tidigare på onsdagar kommer att känna igen sig i den sköna känslan från dom kvällarna, säger Erik Engebretsen

Och så var det då detta med en permanent flatklubb i stan! Äntligen! Nu är det bara upp till dykesen att visa att satsning lönar sig!
– När vi fick erbjudandet att ta över hela klubbverksamheten på Guldapan så började vi fundera på vart det fans ett hål i Stockholms uteliv och insåg snabbt att tjejerna verkligen inte har något reguljärt ställe att mötas på för att festa, konstaterar Peter Sandkvist med efterföljande utropen ”Skandalöst!”
– Så vi tog kontakt med Anna och Anna för att bolla lite idéer och till vår stora glädje fans det ett intresse även från deras sida att erbjuda något återkommande till Stockholms uteliv, säger Erik och berättar att grunden skapats långt tidigare i samarbeten mellan de fyra.
– Så ingen är gladare än vi för att även tjejerna ska komma och slänga sig i lianerna nu på helgerna!
Responsen på killarnas uppvaktningen blev såklart enormt positiv.
– Ja men äntligen, utropar Anna Högkil och lägger till att ”det vore härligt om KING KONG-besökare oavsett kön och läggning kommer och festar med oss.”
– Det är på tiden, konstaterar Anna Ungh. Vi saknar ett ställe där vi vet att det garanterat finns ett gäng flator att hänga med i veckorna. Urban Deli funkar ju i och för sig utmärkt som den typen av mötesplats, men efter vill man ju ut och dansa. Så voila! Jungle Jane/KING KONG
– Ni fixar Moxy-festerna – kommer man känna igen som på Jungle Jane?
– Nej inte riktigt, svarar Högkil. Moxy-festerna kommer att fortsätta som vanligt och är lite större. Jungle Jane är lite mindre och mysigare och framförallt varje fredag på försök nu över sommaren. Men visst finns våra djs och vår fina personal där och vi själva förstås. Och jag tror att Moxys alla toppengäster kommer känna sig välkomnade och glada.
– Instämmer, vi vill säkerställa att det skall finnas något för girlsen fler än 4ggr per år, med samma härliga feeling som Moxy blir det, säger Ungh.
– Och vi lämnar med varm hand över det hela till tjejerna att sätta sin egna unika sköna prägel på sina kvällar, lovar Peter Sandkvist och lägger till med ett smile.
– Vi ska istället försöka att hålla oss i skuggorna så mycket vi kan så att inte alla ska behöva tröttna på att se våra trynen alla dagar I veckan!
Och så blir det söndagsbrunch mitt i varma (nåja, vi får väl se :-))) sommaren… Berätta mer om tanken bakom konceptet!
– Ja, varma och varma får vi väl se som sagt… Men i första hand tänker vi att gästerna vill kunna ses och prata av sig efter helgens bravader och landat mjukt men nått gott i glasen, säger Engebretsen.
– Samtidigt vill vi ju alla ha gott om tid på oss att sova av sig kvällen innan ordentligt, så det blir skön och välgörande bakismat, sjukt billig Champagne och floder av Bloody Marys, eller för all del en Skinny bitch eller alkoholfritt om det känns mer passande.
– Gästerna sätter vårt mood för dagen, vill man ha party och dans så blir det party och dans. Vill man enbart slicka sina sår över en skål så gör vi det.
– Om det nu även blir varmt ute så är det faktiskt uteserveringar längs med båda sidorna på huset så man behöver aldrig missa någonting, berättar Sandkvist.
Och så avslutas då KingKong/Jungle Jane veckan med öppet till 03 även på söndagar.
Bara början på en lång högtrycks-sommar som till och med SMHI utlovar skall komma igång när onsdag blir till torsdag!