– Daniel fixar träningsmodet

Personlige tränaren Daniel A Hugosson var inte nöjd med träningsplaggen som fanns så han började designa egna kläder hemma. Träningsplagg som inspirerats både av gymkulturen och gaypartyscenen i USA och Europa, men som samtidigt är snygga, bekväma och användbara. Så föddes Manular.

– Jag fick en kick av att se alla snygga killar i bekväma träningsplagg. Så jag kände att det var dags att köra, så jag kollade med olika materialleverantörer och började sedan skissa. Och nu är det här mitt hjärteprojekt.

Manular är brittisk slang för manligt, atletiskt och hunkigt, och det är vad plaggen står för. Enkelt, stilrent och manligt för vanliga killar, säger Daniel.
Han har alltid varit fysiskt aktiv och som liten testade han de flesta sporter, alltifrån ishockey till akrobatik. Så han vet hur man ska klä sig när man rör sig.
– Träning växer ju hela tiden, och det är livslångt och livsviktigt. Därför är det viktigt att man känner sig bekväm. Och börjar man se resultat så vill framhäva sig självsäkert.
Han beskriver plaggen som tidlösa, rätt look för ett överkomligt pris.

En stor grej som Daniel fått uppmärksamhet för är Putin-trycken på vissa av plaggen.
– Min första tröja fick jag så mycket komplimanger för, så jag kände att det här ville jag spinna vidare på. Det är ett stort statement med Putin på tröjorna, men för mig är det viktigt att markera HBTQ människors självklarhet. Alla ska kunna bära plaggen, oavsett om man är vältränad hunk, fab transa eller bara vanlig kille som går på gymmet för första gången.

Daniel berättar om hur man kommer igång med träningen, design av egna kläder och den bakomliggande anledningen till att han är modell för sina egna kläder. Läs fortsättningen i senaste QX.