Det är andra gången Amir Ashoor presenterar Club MOMNTDebaser vid Hornstulls strand. Klubbkonceptet bygger på en så kallad ”dance showcase” där åtta koreografer skapat ett eget dansnummer. Efteråt är det klubb. Dansaren, koreografen och DJ Amir uppmanar dig som gäst att inte vara rädd att delta på dansgolvet och lovar att du kan förvänta dig mycket kärlek.

Amir, vad är MOMNT?
– Jag vill aktivera dans-Stockholm genom att skapa en plattform för olika koreografer att skapa koreografi bara för dansens skull. De ska få vara kreativa och skapa exakt vad de vill. Som dansare jobbar eller tävlar man ofta. Club MOMNT handlar bara om pure dansglädje. Och efter ”showcase” blir det klubb.

Vad kan en förvänta sig av kvällen?
– Det blir ingen specifik dansgenre utan jag gillar att mixa olika koreografer som jobbar med olika stilar. Jag vill också att yngre koreografer ska få synas mer. MOMNT är öppet för alla som vill se en annan typ av dans-”föreställning”. Det ska vara klubbkänsla och det kommer bli varmt, svettigt och bara pure rå dans. Och en bra stämning!

Har du några bra danstips för den som är lite dans-blyg?
– Jag skulle säga att bara vara sig själv, bara dansa och bara ha kul. Alla dansar på sitt sätt och har en egen stil eller rytm. Man ska inte vara rädd. Jag har märkt att det är mycket kärlek och inget dömande på dansgolvet.

Event poster