Efter förra veckans konflikt där alla bråkade med Nehellenia, som inte kände sig stöttad av någon, fick italienskan förklara sig och gruppen redde ut allt på ett fint sätt. Vanity fortsatte att sticka ut hakan och menade, i en synk, inte inför gruppen) att Alyssa skulle ha varit i botten eftersom hon skapat en koreografi som gjorde henne till stjärnan och de andra till backup-flickor. True dat.

Biblioteket var sedan officiellt öppnat och ingen imponerande. Det känns fortfarande orättvist med såna här övningar med queens som har engelska som modersmål. Klart Kitty Scott Claus vann med sina halvdana ”reads”. Vanity framstod i klippningen som sämst, men jag undrar om det verkligen stämde? Hon fick dessutom en rejäl read om att hon likt IKEA var ”basic”… Ouch.

Veckans tema för maxiövningen var tuttar och Soa hamnade med Nehellenia och Pythia, medan de engelsktalande drottningarna Kitty, Kween och Alyssa hamnade i samma, och Tessa, Vanity, Gala och Eva utgjorde sista gruppen.

Jag är så trött på dessa fåniga ”skådespelarövningar” med urlarviga manus. Visst, ibland excellerar vissa deltagare och deras talang får skina, men att behöva stå ut med så många skämskuddesögonblick under tiden är fanimig plågsamt. Vem skriver dessa usla roliga timmen-manus? Och att skratta åt stora tuttar? Vad är detta? 1993?
Vanity hade i alla fall en helt fantastisk outfit bestående av Barbie-delar och imponerade på Michelle.

Veckans gäst i domarbåset var Carson Kressley och temat var ”Brown town”. Hans kommentar om ”two girls and one cub” var också en av kvällens bästa när han synade Pythias björnfällslook. Och den var cool, men jag tyckte Nehellenias violinlook var snyggast i kombo med Alyssas steampunkiga gökurs-outfit. Det förtar dock lite att man vet att det ligger så mycket pengar bakom Alyssas outfits. För även om de andra säkerligen också fått hjälp med sina så känns det som att Alyssa kallat in ett kavalleri av designers som jobbar med detta på heltid…
Som vanligt var Kitty mest basic.
JEEZ. Vad håller brittiskan på med? Allt ser ut som att det är shoppat i butik. Noll fantasti eller egenhet!
Och att Kitty sa att hon ville ha ”more” av Eva var ”a bit rich”. Ska säsongens mest basic bitch säga….

Efter att ha sett de färdiga filmklippen var det svårt att säga nåt om Frankenboobies, pirat-storyn eller Jurassic Boobie, då manuset är inte alls var kul i något fall. Men jag tycker nog att Jurassic-storyn var mest rimlig. Skådespeleriet var däremot lika klent som i de andra och allt gapande och överspelande från Alyssa, Kitty och Kween var knappast imponerande. Att Kween vann? Ja, det var det bästa av det sämsta i alla fall.

Alla andra visade sig vara tillgängliga för bedömning eftersom det var så jämnt. Tessa prisades för sin outfit (rimligt) och sitt skådespeleri. (well…).  Gala fick bra kritik för sitt skådespeleri, men hennes Mad Max-outfit gillades inte (ja, den var lite rörig). Vanitys Monsterboobie utsågs till sin grupps stjärna. Yeay!
Men jo, jag håller med i kritiken av att hennes klänning var lite basic.

Eva Le Queen däremot var varken imponerande i outfit eller skådespeleri och var klart i botten.
När Kitty inte var valbar så vet jag inte vem jag satt i botten förutom just Eva Le Queen… Alla andra glänste ju i antingen den ena eller den andra delen av bedömningen. Folk online verkar otroligt upprörda över att Gala Varo sattes i botten, men jag kände liksom att det ändå var ett rimligt val av de som stod framför domarna.

Lipsyncen utfördes sedan till norska A-has nästan fyrtio år gamla Take On Me. Ett helt obegripligt val. En otroligt seg låt, och att man tar en manlig artist/akt hör väl inte till vanligheterna? Varken Gala eller Eva utmärkte sig och Evas trötta knep att slita av sig peruken för att blotta en ny peruk? Suck.
Gala Varo fick stanna och jag har inga som helst invändningar mot det.