How Do You Do, Oscar! Vem är Gary?
– Gary är, tillsammans med hans bästa vän Natsha (Sara Lehmann), en klassisk sidekick-karaktär. De  jobbar på modehuset Premiera Fashion House, och han lever för sitt jobb, är absolut inte stresstålig, men  gör sitt bästa. Ett tag, i rep-processen, tänkte jag att han skulle vara som Emily i Djävulen bär Prada. Nu hamnade vi kanske inte precis där, men hon finns absolut som en referens för mig…

Så, om du Listen to Your Heart, vad har du själv för relation till Roxette?
– En kan säga att jag växt upp med Roxette. Jag har alltid lyssnat på väldigt mycket musik, olika genrer och stilar. Jag hade ju CD-skivor, MTV och radio när jag var ung och där var Roxette högst närvarande. Den som kommer och tittar på Joyride kommer att kunna nästan alla låtar. Och såklart It Must Have Been Love från Pretty Woman, som blev en kultfilm.

Vilken är din The Big L, alltså LÅTEN som är din Roxette-favorit?
It Must Have Been Love! Det var i alla fall det fram till jag började repetera den här föreställningen. Nu svänger det dagligen… Nu är det även “Crash-Boom-Bang”, “Queen of Rain”, “The Look”, “Opportunity Nox” och många många fler…

Det måste vara Almost Unreal att göra alla dessa låtar, så vilken låt är roligast att göra i musikalen?
The Look är fantastisk att få göra. Det är verkligen en helt sjuk känsla få sjunga den här musiken. Per har berättat så många stories om alla låtar och Roxettes liv, och det är en väldigt häftig grej att få vara en del av. Men, svår fråga. Vi alla körar ju på nästan alla låtar och musikaliskt ansvarig/dirigent Joachim Hallins fantastiska arrangemang är magiska att sjunga så det finns många att välja på.

Dangerous fråga kanske, men Roxette känns väldigt ”straight”…håller du med?
– Hahahaha, ja absolut, jag förstår hur du tänker. Roxette som ”brand” kanske är det för många, men musiken överskrider det heteronormativa strukturerna. Vi ser det nu, när vi tar deras låtar och berättar en helt ny story med dem. Så just nu, för mig, är Roxette inte straight utan väldigt ickebinär och fri från normativa strukturer.

Slutligen, Joyride The Musical ser verkligen ut att ha The Look, men är det nåt HBTQ+ i musikalen?
– Jajamensan… i texten framgår det att några karaktärer inte lever heteronormativt. Föreställningen är också väldigt modecentrerad. Det utspelar sig under det tidiga 90-talet och kostymen, som Torbjörn Bergström skapat, har ett uttryck som i vissa scener skulle göra Army of Lovers avundsjuka. Det är en fantastisk design och Malmö Operas Kostymavdelning har skapat omkring 300 fantastiska kostymer, av alla dess slag. Så det är alltifrån superstraight till ultraflamboyant!
Joyride The Musical har premiär nu på fredag den 6 september på Malmö Opera.