Efter att Kolingsborg evakuerats på grund av Slussen-bygget stod SLM Stockholm utan lämplig lokal för sin årliga Europeiska läderfest Baltic Battle. För läderfest i någon City-designad lokal är som salt i kaffet, helt fel.
Men trots den stockholmska fäblessen för att göra allt skinande vackert finns faktiskt några få råa lokaler med viss Berghain-känsla kvar i stan. Slakthuset, i Slakthusområdet som stadsplanerarna ännu inte lyckats förstöra, öppnade sina dörrar för festen och på lördag natt kommer hundratals dans- och festsugna i sina hetaste kläder i läder, gummi, sport och uniform att svettas loss till arla morgon.
Men Baltic Battle startar redan fredag kväll med ett ”Pre Battle” på Wollmar Yxkullsgatan 18. Medlemskap krävs såklart men här kan du även fixa biljett till ”Main Battle”-festen.
Biljetter, 220 kronor i förköp och 300 i Slakthusets entré, kan även köpas på Side Track där det i helgen bunkrats upp med en speciell Baltic Battle-meny. Även Torget säljer biljetter till huvudfesten liksom Läderverkstan på Rosenlundsgatan.
Dj på Baltic Battle är Pamela som blir enda flatan (?) på plats. Övriga flator av alla kön och identiteter kommer lördag natt att dra sig till SLMs lokaler på Wollmar Yxkullsgatan där Wish, när bögarna dragit iväg, har en XXL-fest mellan 20-01 som dessutom inleds med en dag av BDSM-workshops på RFSL-Huset.
På stora Baltic Battlefesten spelar även fetisch-klubben Dekadance resident DJ Discarded.
På söndag avslutas Baltic Battle med ett ”Red Battle” på klubben där entrén är öppen mellan 18.30-20.


Kom i stämning för festen redan nu genom att lyssna till Pamela DJ-Sets på SoundCliund