– Precis som i alla mina låtar finns det en story bakom Lyckligare. Jagblev kär i en kompis som var i relation. Temat är lite att vilja ha nåt man inte kan få och tror att man kan erbjuda något bättre för den personen. Som du hör så skildrar jag också lite att vara ”delusional” (skrattar). Att man så gärna vill ta in varje sak som ett tecken på nåt.

Vet din polare om att du sjunger om henne?
– I det här fallet berättade jag det inte för henne innan, så hon fick reda på det när jag spelade låten på en konsert. Hon fattade då eftersom jag sagt att jag hade känslor för henne och drog en slutsats. Hon tog det bra, att det var en ära och sa att det var den finaste låten hon hört.

Och hur tog hennes tjej det?
– Hon har tagit det bra. Hon var förstående, så det blev inget drama.

Du har gästat RIX FM i sommar, hur var det?
– Det var min första turné, och tre av stoppen var med Rix FM. Det kommer så mycket sjukt folk med så mycket energi, och det var kul att dela scen med så stora artister. Jag var bara glad att få nya lyssnare och fler fans.

Sist vi snackade sa du att det var lite mer drama att dejta tjejer, har du fått skit för det?
– Det där citatet har förföljt mig! Jag får förtydliga: Jag tror att det kan vara drama med vilken könsidentitet eller läggning man än har. Men i samkönade relationer är det vanligare att man blir kär i en vän eftersom ens vänkrets ofta består av personer med samma kön. Och eftersom min största krets består av tjejer så blir det ytterligare lite mer drama när jag skriver låtar om tjejer.

För två år sedan flyttade du från Göteborg till Stockholm, för att satsa fullt ut på musiken. Trivs du?
– Ja, jag känner mig som en Stockholmare och och har en större krets här idag än jag har i Göteborg.  Stockholm har så mycket att erbjuda och jag har hittat folk som är öppna och likasinnade. Jag dejtade inte så mycket i Göteborg, men i Stockholm dejtar jag mer. Jag tror folk kommer till insikt med sin identitet tidigare i livet här, och är lite mer bekväma i sin sexualitet och vågar vara annorlunda.

Om Så Mycket Bättre ringde imorgon, vad säger du?
– 100 procent ja. Jag skulle inte tveka en sekund. Jag gillar sociala sammanhang och det vore skönt att få en annan koppling till artistkollegor än att bara säga hej ibland.  Och jag gillar att tolka andras artister, jag tolkade ju He Is We’s hit I Wouln’t Mind och det TikTok-klippet blev en succé.

Nån särskild artist du vill tolka?
– Det hade varit jättekul med Veronica Maggio men det skulle nog alla säga. Det är liksom ikoniskt.

Och slutligen, sist sa du att du är 100 procent gay. Stämmer det fortfarande?
– Det är däremot ett jättebra citat. Och ja, det stämmer absolut!

I höst åker Emilia ut och spelar i Sverige (fler datum tillkommer):
11 september: Örebro – Live at Heart
12 oktober: Helsingborg – The Tivoli (Förband till PRISMA (DK)
29-30 november: Göteborg – Viva Sound