20-åriga Vivian Jenna Wilson, dotter till Teslas grundare Elon Musk, har för första gången talat ut om relationen till sin pappa – som vid flera tillfällen skapat rubriker med sina kontroversiella och transfobiska uttalanden om transdottern.

I en intervju med den högerradikala Jordan Peterson hävdade den kända teknikentreprenören bland annat att hans barns liv har blivit förstört av ”woke mind viruset” och att hans ”son är död”.

Men nu bryter dottern tystnaden.
– Jag tror att han utgick från att jag inte skulle säga något och bara låta det här passera, utan att utmana det, säger Vivian i en intervju med CNBC och fortsätter:
– Men det tänker jag inte göra, för om du ska ljuga om mig inför miljontals människor, tänker jag inte låta det passera.

Hon berättar att Elon är ”kall”.
– Han blir väldigt snabbt arg. Han är okänslig och narcissistisk.

Enligt Vivian har Elon aldrig gillat hennes ”feminina och queera drag”. Hon minns tillbaka på en händelse under en familjeresa, då Tesla-miljardären skällde ut dottern för att hon enligt honom hade en ”för ljus” röst.
– Jag gick i fjärde klass. Vi åkte på en bilresa som jag inte visste egentligen bara var en reklam för en av bilarna […] och han skrek hela tiden åt mig för att min röst var för ljus.

Enligt Elon blev han ”vilseledd” att godkänna pubertetsblockerare för sin dotter – något som enligt Vivian inte stämmer.
– Han blev inte på något sätt lurad, säger hon och berättar att han läste dokumenten åtminstone två gånger:
– En gång med mig och sedan igen på egen hand.

När Vivian fyllde 18 ändrade hon sitt namn och bytte ut efternamnet Musk.
– Mitt liv ska definieras av mina egna val, inte av min biologiska far, säger hon.