Avsnitt tre började där vi slutade: Med Vanity Vain som lipsync-vinnare. En snygg fjäder i hatten för vår svenska Queen. Tessa T ville solka segersötman och antog snabbt rollen som säsongens bitch då hon deklarerade att Vanity inte var förtjänt vinsten. Diskussionen fortsatte i arbetsrummet där Gala Varo tyckte att hon skulle varit i toppen för att hon ville mima för sin landskvinna Danna Paola. Honey, det funkar inte så. Du måste LEVERERA.
Jag är orimligt stolt över att Vanity försvarade sin seger på ett ödmjukt och klarsynt sätt.

Klipp till ”The Werkroom” där tjejerna fick veta att tre looks skulle levereras, varav en från scratch. Att vissa verkligen får proffsuppsydda outfits blev tydligt när Alyssa Edwards senare visade upp sina plagg.
Vanity stod för avsnittets bästa burn: ”It´s not a talent to open a wallet

Bara 14 minuter in hälsades vi välkomna till the runway och komikern och skådisen Matt Rogers presenterade sig med det bästa bögbov-namnet ever: ”Bussy Galore”. Vad Jamal Sims gör i panelen fattar jag fortfarande inte. Han säger inte en enda kul onliner under catwalken, och hans kritik är tråkigt seriös.

Nåja, here we go:

Akt 1: Bosslady in Charge
Bäst: Pythias lila övervakningskamera-look a´la Marge Simpson och Alyssas snygga LED-look a´la Matrix. Miranda ”San Diego” Lebrao svartröda lackskapelse var up there för mig också.
Sämst: Kittys trista statistlook som affärskvinna var obegripligt blek.
Vanity: Ursnygg i bossig lacklook. ”Tinker Tailor Soldier Whore” var Matts klockrena omdöme.
Intressantast detalj: Tessas knivklackar.
Roligaste domarkommentar: ”Listen, it´s before Labour Day somewhere” – Michelle om Eva Le Queens vita look.

Akt 2: Shevil Villain
Bäst: Pythia levererade även här, och hennes two-face var ursnygg. Kittys silveroutfit med två eldsprutare var lyxig och Gala Varos snygga nakenskapelse under stor kappa som visade både det ena och det andra var läcker.
Sämst: Kween Kongs hemmabygge med lite grönt här och var över en vit tight skapelse var verkligen inte snygg.
Vanity: Godkänd i spetsigt svart.
Intressantast detalj: Absolut Pythias ursnygga facemask.
Roligaste domarkommentar: ”Remember the corona virus? Well, this is what she looks like now.”- Ru om Nehellenias spetsiga klubbskapelse i svart och rött.

Akt 3: International queen of mystery
Bäst: Pythia lyckades bäst igen. Denna gång i sin  Oops I Did it again-outfit som var nivåer över alla andra.
Sämst: Soa. På den här nivån ska det inte se ut som att de bara lindat in sig i lite tyg. Sen måste det bara sägas: Jag hatar omotiverad draping i syövningar och Kittys tygstycke över en laxrosa Primark-känning var inget att ringa hem om.
Vanity: Blekast av hennes outfits i kväll, men ändå godkänd aftonklänning i svart.
Intressantast detalj: Tessa T:s orimlig fula byst i den rosa plastklänningen.
Roligast domarkommentar: ”Hair by Michelle Visage” – Matt om Gala Varos hårtvilling.

Eva Le Queen, Kween Kong, Kitty Scott Klaus, Nehellnia, Vanity Vain och Gala Varo var alla safe. Rimligt val, och det betyder att de andra var i toppen eller botten. Jag tolkade det som att det denna gång var två i toppen, Pythia och Alyssa, och att alla andra var i botten. Så tolkade uppenbarligen inte Tessa ”Delulu” Testicle utvärderingen och trodde hon var i toppen till de andras förvåning. Det blev äntligen lite klös i gruppen när Athina läste Tessas misslyckade outfit till smuts.
Men Pythia och Alyssa var tydligt i toppen, och Pythias vinst kunde ses från månen.

Så, av de fyra i botten var det helt rätt att Soa de Muse och Athina Likis skulle mima. Jag tycker inte att Miranda alls hörde hemma där, men äh. Athina och Soa fick lipsynca till Olivia Rodrigos Bad Idea Right? Jag tyckte nog denna lipsync var minst lika mesig som förra veckans. Både glöd och trix saknades och det blev en väldigt ljummen mimduell. Jag hade hellre sett Matt Rogers lipsynca då han verkligen var med på noterna under låten.
Well, Soa var aningen bättre och Athina fick lämna.
Rimligt.

Jag hade en kul timme och dessa övermaxade runways då och då är riktigt underhållande.
Slutligen: Såg ni? Förhandstitten på nästa veckan såg ju ut att spoila vilka sex som är i toppen och botten…