Låten Fuck ditt liv släpptes förra veckan och är den perfekta tillflyktsorten för den hjärtekrossade. Daniela Rathana berättar att låten ”kom till henne” efter att en relation hade tagit slut med en snubbe.
– Jag har alltid varit en love addict och i början av vår relation var jag väldigt tydlig med att jag använde honom för att tillfredsställa mina egna behov. Sedan kom det fram att han var otrogen, säger hon och fortsätter:
– Först var jag inte ens arg på honom, utan på mig själv. Jag kunde se det komma, men ändå… Hur kan någon vara otrogen mot mig? Det blev verkligen en påminnelse om att jag inte behöver någon annan för att klara mig själv.

Vet exet att låten handlar om honom?
– Det vet han mycket väl, eftersom jag skickade den till honom efter släppet (skrattar).

Vad svarade han?
– ”Aj”.

Låten är skriven av Daniela tillsammans med Amanda Cygnaeus, Calle Ask och Oskar Linnros.

När QX frågar Kyss mig-artisten vilka råd hon skulle ge till sina fans som går igenom ett breakup svarar hon ”inga”. Hon menar att hon snarare kan dela med sig av vad man INTE ska göra.
– Skaffa inte ett rebound, gå inte tillbaka till den personen och fastna inte i limbo av att vara ”on and off”. Det är också viktigt att inte isolera sig.

När det gäller relationen med exet, säger Daniela att de inte längre har någon kontakt, men att det ”ändå slutade bra”. Att skriva låten blev en påminnelse om styrkan hon har inom sig. Hon är fortfarande i en läkningsprocess, men har börjat hitta sig själv igen genom att återknyta kontakten med sina vänner.
– Det känns nästan exotiskt att dejta mina vänner igen.

Daniela Rathana har släppt låten "Fuck ditt liv".

”Det var ett sätt att utforska mitt eget kärleksberoende”

I musikvideon till Fuck ditt liv kan vi se Daniela, iklädd brudklänning, gifta sig med flera olika människor.
– Det var ett sätt att utforska mitt eget kärleksberoende. När jag blir tillsammans med någon vill jag att det ska vara för alltid, även om det sliter på hjärtat. Det var som att utforska hur långt jag är villig att gå för att få kärlek.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Daniela Rathana (@danielarathana)

Du, jag såg att du häromdagen ställde dina Instagram-följare frågan ”Vad är det sjukaste kärleken har fått dig att göra?”. Vilket var det mest chockerande svaret?
– Att de ”tog ett skott i huvudet” för kärlekens skull. Jag tänkte att ”shit då är ju du död”.

Vad är det sjukaste kärleken fått dig att göra?
– Att jag har prioriterat en relation med någon annan framför relationen med mig själv.

Vad händer för dig i framtiden?
– Jag planerar en höstturné och jobbar på mitt kommande album. Jag ser fram emot att få släppa nytt!