Nakenbilder från TikTokaren Chris Olsens förflutna sprids just nu som en löpeld på internet – mot hans vilja.
– Jag har aldrig varit en ”porrstjärna” och jag har aldrig gett mitt samtycke till att de bilder och videor som just nu sprids på nätet skulle publiceras, säger han med gråten i halsen i en TikTok-video.

I videon berättar Chris om bakgrunden till fotograferingen. När han var 19 år gammal kämpade han med ett missbruk och tvingades till slut söka hjälp på ett rehabiliteringscenter. Efter att han blev nykter gick han ner i vikt, började träna och ”för första gången i sitt liv” kände han sig nöjd med sitt utseende.
– Jag började lägga upp träningsbilder regelbundet och fick snart en liten följarskara. Efter det började fotografer höra av sig och ville samarbeta med mig. Vi tog bilder tillsammans och taggade varandra, utan att pengar var inblandade.

”Han fick mig att ta av mig kläderna”

Men det var en fotograf som gick över gränsen. Vid deras första fotografering bad fotografen Chris att ”omedelbart” skriva under ett avtal för bilderna – något som han, som 19-åring och utan erfarenhet av underhållningsbranschen, gick med på utan att förstå vad han gjorde.
– Sedan fick han mig att ta av mig kläderna. Jag vill inte gå in på detaljerna eftersom det fortfarande är en känslig punkt för mig och kan vara det för andra också. Men det som hände var utan samtycke, och jag visste inte hur jag skulle säga nej eftersom jag inte visste hur jag skulle stå upp för mig själv.

Nu, flera år senare, har fotografen publicerat bilderna på en betalplattform som har spridits vidare på internet.
– Den här situationen har förändrat mig. Jag var med om ett övergrepp när jag var i gymnasiet och berusad, men det här hände när jag var nykter.

”Jag är i processen att förlåta mig själv”

Chris säger att han idag säger ”nej” till de här bilderna.
– Jag säger att jag inte vill att dessa saker ska spridas längre och jag hoppas att det är tillräckligt. Jag vet att det kanske inte är det och jag vet att jag måste stå för att jag gjorde dem, men jag är i processen att förlåta mig själv och hoppas att ni kan försöka förlåta mig också.

Videon har blivit viral med över 3,3 miljoner visningar och tusentals kommentarer från följare som uttrycker sitt stöd: ”Chris. Jag älskar dig så mycket och jag är så ledsen. Snälla ta tid för dig själv min ängel”. Någon annan skriver: ”Du är så älskad Chris”.

@chris

Replying to @ara🧿 im sorry for how choppy this story is and im sorry if this is hard to hear and please scroll if its too triggering but i feel like i have to stand up for myself and explain the situation. I’ll continue to take accountability for my actions but i hope you can understand my side

♬ original sound – Chris Olsen