QX ringde upp Jackie Mere på väg mot Göteborg och Way Out West. Jackie gigar på Pustervik 00.45, natten mot söndag och det blev en improviserad resa upp ett par dagar tidigare. När QX ringer sitter Jackie i en skåpbil och de har stannat till vid Burger King.

Hur känns det att giga på Pustervik under Way Out West?
– Som göteborgare är det något av det sjukaste jag kan tänka mig. Jag har spenderat min ungdom att smita in på WoW, så att jag blev bokat var jättekonstigt. Det är en milstolpe som jag velat göra, och det känns sjukt

Smita in? Du plankade?
– Haha, ja med en kompis. När det blev klart att jag skulle giga messade kompisens mamma min mamma och sa att det nu var deras tur att planka in (skrattar).

Vad är ditt bästa Way Out West-minne?
– När Solange spelade. Det går inte att förklara…jag kom in i musiken och det var så fint att vara i den världen. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig men hade ”the time of my Life”.

Vem ser du mest fram emot att se i år då?
– Jag tar dagarna som de kommer, så vi får se. Jag får kolla upp det när jag är där.

Hur beskriver du själv din musik?
– Retro pop, väldigt självutlämnande med glimten i ögnat. Jag ingen integritet (skrattar). På Everything´s Conditional kunde man ana saker på ytan men nästa blir mer självutlämnande. Bara en sån sak att jag inte använde pronomen, bara i två låtar i förbifarten, blir en skillnad på nya materialet.

Varför gjorde du inte det då?
– Jag tyckte det var jobbigt, och jag var inte så pass säker på vem jag är att jag ville sätta ett pronomen. Och jag har skrivit det sedan jag var 13 år, så vissa låtar hade existerat ett tag. Nu när jag skriver går jag in i mina djupare tankar på ett djupare sätt.

Du har sagt att du inte är straight, ser du dig som en del av HBTQ+ommunityt?
– Ja, det gör jag. Jag tycker om tjejer….människor.

Varför är Pride viktigt?
– Om man slutar prata om historia kan historien upprepa sig. Jag var på Pride i Stockholm och kände att det är ett rum man får vara sig själv i. Det är viktigt att prata om hur det varit, att det inte varit lika öppet och det upplever jag att man uppmärksammar under Pride. Min Göteborgs-bubbla var väldigt öppen, men när jag kom till Stockholm blev det lite av en 180-vändning. Vi har inte kommit så långt som man vill tro. Så, ja Pride ÄR viktigt.

Vad kan vi förvänta oss av giget på Pustervik?
– Det blir en specialare där vi kommer köra lite nya låtar , och så blir det mer dansvänligt, och en ”good time” helt enkelt.

När kände du att du brejakt?
– Jag har svårt att se det. Jag har mycket kvar…men WoW är absolut en grej jag ville göra och min dröm håller på att gå i uppfyllelse.

Sista, men nödvändig fråga då, hur uttalar man ditt efternamn Mere?
– Märe.