Ellen Krauss ställer sig på scenen i Slottskogen klockan 15, och vi är så pepp inför hennes gig. Vi ringde upp för att ta pulsen på ´na.

Hur känns det att giga på Way Out West?
– Det känns superkul. Det blir ett kul avslut på sommarturnén. Eller ja, jag har två gig kvar…

Har du varit på WoW förut?
– Jag har absolut varit där och har många härliga minnen. Jag typ gjort allt: Spelat på VIP:en, gästat Amazon, vigt ett par…eller ja, spelat för ett killar som gifte sig på området. Och i år spelar jag på största scenen vilket känns fett.

Snackisen inför helgen är vädret, då det väntas regn. Vad känner du?
– Det är mer synd om publiken än mig känner jag, men jag tänker ”kläder efter väder”. Och det är rätt snyggt med gummistövlar. Det får bli ett annat festivalmode i år. Och har man inte lite roligare i regn? Man kompenserar upp genom att ha vara vildare och ha roligare. Regn öppnar upp för massa kreativa lösningar.

Vad kan vi förvänta oss under giget?
– En bra AW. Jag spelar ju tidigt, vid 15.00. Det kommer bli samma låtar som under sommarturnén, men det kommer se lite annorlunda ut….

Vad vill du själv se under Way Out West?
– Under torsdagen blev det Big Thief och Little Jinder, och i dag ser jag Fred Again. Sen vill jag såklart se Benjamin på lördag. Och Krunegård, och Air. Det blir en del.

Vilka är med dig i Slottsskogen?
– Mamma och min tjej, och så kommer bästa vän. Och bandet och mitt team såklart.

Om du ska sammanfatta sommaren med tre ord?
– Helt jävla amazing.  Jag har haft en fantastisk publik under turnén och fått ett otroligt mottagande. Det hade varit jobbigt att det blev höst om jag inte haft en höstturné inplanerad.

Ditt sommarprat var helt otroligt, ett måste för alla, har du fått mycket respons på det?
– Tack! Ja, många har hört av sig och känner igen sig i det jag berättade. Det gör mig väldigt glad. Det är ju svårt att sommarprata om sitt liv när man är ung, så jag är glad att det emottogs så fint.