På måndagskvällen deltog Nick Offerman, som spelat i The Last of Us och Civil War,  i ett virtuellt insamlingsevent för presidentkandidaten Kamala Harris, rapporterar PinkNews. Han bjöd på en egenkomponerad sång där han gav Donald Trump en riktig känga.

Till melodin av God Bless The USA sjöng Nick: ”Jag är stolt över att vara en Kamala-man, som har lämnat GOP, för jag kan inte stå bakom en man som är åtalad för 34 brott”. Han hänvisar till att Trump i maj blev den första amerikanska expresidenten att förklaras skyldig till brott – och dömdes för samtliga 34 åtalspunkter.

Nick fortätter sjunga att de som han tidigare hejade på nu visar sig vara ”en bunt högerextrema vita nationalister… de där killarna är jävligt konstiga”.

Det här är inte första gången skådespelaren säger ifrån i offentliga sammanhang. Efter sin roll som homosexuella Bill i HBO:s postapokalyptiska serie The Last of Us, fick han motta en del homofobi. Så vid Independent Spirit Awards i februari tog han tillfället i akt att bemöta kritikerna.
– Det är ingen böghistoria, det är en kärlekshistoria – din idiot, sa han.