I säsongens åttonde och sista avsnitt dyker Shakaro Lohar upp som ledare över en krigsflotta som kan hjälpa Prins Aegon via förhandlaren Tyland Lannister, som också presenterades i säsongens sista avsnitt. Lohars uppenbarelse är uppenbart könsöverskridande och har fått tittarna att nyfiket undra vem hen är.

Efter lite bakgrundskoll visar det sig att den populära serien har twistat till storyn lite jämfört med bokförlagan där Shakaro är en man. Manusförfattarna verkar ha slagit ihop Shakaro-karaktären med en annan figur som heter Racallio Ryndoon, en lurig general som har ett dussin fruar och ibland klär sig som en kvinna. För i House of the Dragon-versionen är Shakaro en kvinna som ses som en man av samhället i sin ledarroll. Hon har flera fruar och i avsnittet som just visas ber hon just Tyland Lannister att bli far till hennes barn genom att befrukta just hennes fruar.

Abigail Thorn heter den 31-åriga skådisen bakom Shakaro Lohar och hon har setts i Disney+ Star Wars-serie The Acolyte och BBC:s Ladhood. Thorn slog igenom som YouTuber och kom ut som trans 2021. Hon identifierar sig som en lesbisk kvinna och ser sångerskan Kim Petras som en av sina förebilder. Shakaro Lohar kommer att spela en viktig roll framöver i serien, som vi i veckan fick veta, kommer att sluta efter säsong fyra.

House of The Dragon visas på streamingtjänsten MAX.