Halli hallå, hur var det att stå på Allsångsscenen?
– Hur kul som helst! Efter Mello vill man ju göra Allsången också, och när jag inte fick frågan inför sommaren kände jag att ”jaja, man kan inte göra allt”. Jag vill ju in på Bingolotto, Allsången, ja, dom där breda tantprogrammen. Men sen så fick jag frågan om ett inhopp och då var det självklart att tacka ja.

Berätta om kvällens inhopp!
– Jag gjorde en sketch med Pernilla som ber om hjälp med styling när hennes stylist av olika skäl inte kan komma ut och hjälpa henne. Så vi skojade till det och jag piffade till henne på ett ”dragigt” vis och går på lite för mycket. Därefter blev det mitt eget val av allsång, Guld och gröna skogar, en låt som är enkel att sjunga och som har samma låtskrivare, Anders Wrethov, som Banne Maj.

Du har gjort en massa Pridegig, är det någon särskild som har gjort avtryck?
– Det är speciellt på alla Pridespelningar, och jag avslutar alltid med Banne Maj som har ett fint budskap om att vi har all rätt att finnas. Men visst, Malmö Pride är häftigt för där räcker det med att blinka för att få publikens jubel. Jag är deras Elecktra som får ta plats. Dessutom kan jag dra anekdoter om alla spelningar med Cabaret Moulin.

Du uppträder under Stockholm Prides schlagerkväll, vad bjuder du på då?
– Åh, jag ser verkligen fram emot Schlagerkvällen, att vara med alla de riktiga artisterna (skrattar). Jag gör såklart Banne Maj, och har med mig några av Mellodansarna och min originalkostym, som är ännu snyggare live än i tv. Och så kör jag såklart Unna daj.

Hur viktigt är Pride?
– Nu på äldre dar, när man inte bara ser det som en fest, fattar jag verkligen vikten av Pride. Senast imorse pratade vi hemma om dragakten under OS-invigningen som fick så mycket hat… Att vår konstform hatas så mycket är skrämmande och jag tycker att stämningen är mer hotfull idag än under min första Pride 2003. Jag är stolt att jag får uppträda och att det inte ses på propaganda, och jag önskar att det var Pride året om.

Något du ser extra mycket fram emot under veckan?
– Jag åker med SAS i paraden och det ska bli så kul att vara deras officiella flygvärdinna. SAS har varit en bra arbetsgivare till oss fjollor genom åren och det ska bli så härligt att se alla Pridefirare längs vägen. Särskilt alla sommarlovasfirande barn som visat så mycket kärlek för Elecktra.