Bishat Araya växte upp i en musikalisk familj i Göteborg, där vinylskivor gick på repeat dagarna i ända, vilket gjorde att hon fann sin passion för musik tidigt.
– Min mamma är från Tigray (Etiopien) och min pappa är från Eritrea. De har varit upptagna med att fly krig vilket har gett mig perspektiv. Att ha möjlighet att göra det man vill är inte alltid en självklarhet, men mamma som jag växte upp med har alltid stöttat mig i att följa mina drömmar.

Det dröjde inte länge innan Bishat insåg att hon ville bli artist.
– Jag minns när jag var liten och flög till USA, då gick jag längs hela mittgången och sjöng för folk (skrattar). 

Inspirerad av artister som Robyn och Alicia Keys började Bishat utforska pop och R&B.
– När man är en svart tjej förväntar sig folk att man ska ha en stor och soulig röst, även om man gör pop. Jag har verkligen kämpat med att hitta och acceptera min egen röst.

I tonåren skrev Bishat sin första låt tillsammans med Heartbeats-artisten José Gonzalez.
– Det var då jag insåg att låtskrivande kunde vara ett yrke, vilket blev startskottet för min resa som artist.

Med en stark vilja att satsa på musiken flyttade Bishat till London för att studera på en av de bästa skolorna inom performing arts.
– Det var som filmen Fame. Superstrikt, men det gav mig mycket, säger hon och tillägger att det lärde henne att våga stå upp för sina egna idéer och uttryck.
– Många pallade inte med det trycket och hoppade av utbildningen eller fick lämna.

För ett år sedan fick Bishat en dotter och att balansera moderskapet med en artistkarriär har varit en ögonöppnare för artisten. Hon beskriver vardagen som en jongleringsakt, där musikinspelningar varvas med barnets sovstunder.
– Plötsligt handlar allt inte bara om mig längre. Det har gett mig en nytt typ av fokus och syfte i livet.

Som independent artist har Supersonic Pussy-sångaren nu full kontroll över sin egen musik.
– Jag jobbade ett tag på skivbolag, men bestämde mig för att säga upp mig starta mitt eget label. Det var viktigt för mig att hitta mitt eget uttryck och leda vägen, så att andra kan hoppa på mitt tåg.

2024 blev Bishat nominerad i kategorin Årets Soul/RNB med sin EP WHO HURT YOU?.
– Vilken artist uppskattar inte bekräftelse? (skrattar) Det var som ett bevis på att allt hårt arbete jag lagt ner verkligen har lönat sig.

Bishat i musikvideon till Supersonic Pussy.

Hennes senaste hitlåt Supersonic Pussy skrevs strax efter hennes förlossning och handlar om att omfamna sin femininitet, sensualitet och sexualitet.
– Under förlossningen kände jag mig som en naturkraft – helt ostoppbar.

Bishat hade en tydlig vision för musikvideon, men hade inte råd att anställa någon. Så hon och hennes kille satt uppe hela natten, drack vin och mixtrade med olika AI-verktyg.
– Det är en färgstark musikvideo där jag syns på en drömsk planet i en öken med unicorns, regnbågar och en katt som skjuter lasrar. Precis som jag föreställde mig.

Låten har fått fin respons och ingen mindre än musikproducenten Max Martin hörde låten och sa att ”det är en superhit”.

Supersonic Pussy-artisten berättar att hon alltid har känt sig hemma i regnbågscommunityt.
– Jag har vuxit upp i väldigt queera miljöer, och många av mina närmsta vänner är queera. I London gick vi bara på gayklubbar. Jag själv har varit kär i tjejer men aldrig haft ett förhållande med någon. Jag har aldrig behövt sätta en stämpel på mig själv.

Hon delar även med sig av sitt finaste regnbågsminne.
– Min kille och jag gick i Prideparaden och det var första gången vi sa att vi älskade varandra. Stämningen var så magisk och full av kärlek att vi bara inte kunde hålla tillbaka.

Framöver planerar Bishat nya musiksläpp och sitt första tv-framträdande med  Supersonic Pussy. Hon ser fram emot att släppa nytt material till hösten och fortsätta utveckla sitt sound.
– Det är bara början för mig, avslutar hon.