Det är mamman Agata och dottern Nathalie som driver krogen tillsammans i Stockholmsförorten Rågsved.
– Det är jättekul att jobba ihop. Vi har ju världens bästa jobb som vi får dela tillsammans – träffa massor med underbara människor och dansa till härlig musik.

Rågsveds Krog är en restaurang som om natten förvandlas till en populär nattklubb. Deras specialitet är party karaoke – något som de anordnat sedan 2011. Mor och dotter-duon har sedan länge även satsat på Pride, men i år tar de det till en helt ny nivå.
– Vi ville prova något helt nytt som vi aldrig gjort tidigare – att ha event hela veckan. Tidigare har vi som mest haft event fyra dagar i rad. I år kommer vi ha fest varje kväll, sex dagar i rad. Det kommer bli så himla roligt!

Vad händer hos er under veckan?
– Gott och blandat med olika temakvällar. Det blir bland annat queer fest, dragshow och en klassisk karaokekväll i Rågsveds Krog-style!

Vad ser ni mest fram emot ?
– Variationen av människor som söker sig till oss. Det är så roligt att träffa nya som gamla ansikten. Och dessutom träffa alla människor som kommer från andra länder, som vill uppleva Stockholm Pride, säger de och fortsätter:
– Många av dem vi möter känner sig bekväma nog att visa upp sin sexualitet för första gången under just den här veckan hos oss.

Mor och dotter-duon bakom Rågsveds Krog.

Vad är det bästa med att driva en krog tillsammans?
– Att vi får inspireras av varandra och utveckla en dröm ihop. Vi är båda väldigt kreativa och krogen är vår kanvas. Det känns så fint att få skapa något från grunden och utifrån våra fantasier, säger de och fortsätter:
– Sen är det självklart musiken – den förenas vi i! Ofta kan man se oss stå tillsammans och dansa loss till en trudelutt.

Det bästa regnbågsminnet från krogen?
– Det går ju knappt att välja (skrattar). Alla gånger människor friat mitt under en karaoke kväll och så måste det varit vårt första lesbiska bröllop – det var så otroligt mycket kärlek i luften. Inte ett öga torrt.

Vad har ni själva för förhållande till rengbågscommunityt?
– Vi har själva otroligt många nära kära och vänner i regnbågens alla färger. Vi ser det som en självklarhet att stötta upp med en plats där alla ska känna sig välkomna och fria nog att visa upp sin kärlek.

Beskriv er krog med tre ord!
– Eufori, kärlek, musik!