Holland Taylor nominerades för sin biroll i The Morning Show, och det kan hon fira på galan med sin fru Sarah Paulson som nominerades för sin gästroll i Mr & Mrs Smith.

Vidare så nominerades HBTQ+täta Hacks för bästa komediserie. Seriens unga stjärna Hannah Einbinder kan även vinna ett solopris i kategorin Bästa biroll komedi för sin roll som Ava Daniels i nämnda serie. Einbinder är som bekant bisexuell.

Einbinders motspelare Jean Smart är såklart nominerad i huvudrollsklassen. Hon är inte queer men det är fjolårets regerande Bästa huvudroll i komedi-stjärna Ayo Edebiri från hyllade The Bear. Hon är såklart åter nominerad.
En annan komisk HBTQ+stjärna som kan prisas är Bowen Yang (Saturday Night Live). Han kan ta hem pris för Bästa biroll i komediserie.

Netflixsuccén Baby Reindeer är en av årets snackisar och kan kamma hem flera priser. Ett av dessa skulle kunna hamna hos Nava Mau. Hon är också årets enda nominerade transperson i skådisklasserna.

Även nyutkomna flatan Jessica Gunning är såklart nominerad för sin stalkerroll i samma serie. I samma kategori som Nava Mau, ”Best Supporting Actress in a Limited or Anthology Series or Movie”

Bögiga Red, White & Royal Blue nominerades inte för några skådespelarpriser men kan ta hem pris för Bästa tv-film.

Både Jonathan Bailey och Matt Bomer kan vinna priser som Bästa Skådespelare i miniserie/tv-film för bögfavoriten Fellow Travelers. Den förstnämnda för biroll och den sistnämnda för huvudroll. Bomer ställs dessutom mot polaren Andrew Scott som hyllats för sin roll som Tom Ripley i Netflix Ripley, och bisexuella Richard Gadd från nämnda Baby Reindeer. 

Dubbla Oscarsvinnaren Jodie Foster kan ta hem samma pris i dam-kategorin för sin roll som  polis i True Detective: Night Country och hennes flatfavorit till motspelare, Kali Reis kan prisas för sin biroll i samma serie. Reis är inte uttalat HBTQ+ och gift med en man, men föredrar att inte sätta etikett på sin sexualitet. Reis är tillsammans med Lily Gladstone från Under the Bridge unika i skådisklassernas annars vita dominans. Båda två tillhör USA:s ursprungsbefolkning, och Gladstone är ”middle-gendered” och en del av HBTQ+communityt.

Som vanligt är också RuPaul och hennes Drag Race nominerade. RuPauls Drag Race är åter nominerat för Bästa Realitytävling (programmet har vunnit fem gånger tidigare), och RuPaul kan bli prisad för Bästa programledare i en realitytävling, ett pris Ru kammat hem åtta år i rad nu! Blir det nionde gången gillt?

Och till sist, så är även gamla Glee-stjärnan Jane Lynch nominerad. ”Sue Sylvester” kan vinna programledarpris för sin insats i tv-tävlingen Weakest Link.

Emmygalan äger rum den 15 september.