Den tyska racerföraren Ralf Schumacher, som tävlade i Formel 1 i tio år och som nu är tv-expert inom motorsporten, har kommit ut i ett inlägg på Instagram. ”Det vackraste i livet är när man har en partner vid sin sida att dela allt med”, skriver han.

Ralf, som är lillebror till den sjufaldige Formel 1-mästaren Michael Schumacher, gick igenom en skilsmässa 2015 med modellen Cora-Caroline Brinkmann som han har en 22-årig son med. Sedan separationen har han varit singel. Tills nu.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ralf Schumacher (@ralfschumacher_rsc)

På Instagram visar han upp sin pojkvän Etienne som han håller om under en solnedgång vid havet. Inlägget har fått tusentals stöttande kommentarer. Ralfs son David skriver: ”Jag är så glad att du äntligen har hittat någon som du verkligen känner dig väldigt bekväm och trygg med. Jag står bakom dig till hundra procent pappa och önskar dig allt gott och grattis”.

Den tyska skådespelerskan, och Ralfs nära vän, Carmen Geiss, publicerat själv ett hyllande inlägg i samband med att racerföraren kom ut: ”Idag erkände han sin homosexualitet. Detta steg var en handling av befrielse och självacceptans för honom”. Hon skriver även att det är ett beslut som ”mognat inom honom”. ”Att han nu kommer ut är inte bara en personlig triumf, utan också ett tecken på att han äntligen kan leva och älska sin sanna identitet utan rädsla eller skam”.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Carmen Geiss 👑 (@carmengeiss)

I ett nytt inlägg med ännu en bild tillsammans med sin partner tackar nu Ralf för alla kommentarer. ”Stort tack för många gratulationer och kommentarer. Vi är jätteglada och tackar er alla”, skriver han.