Tidigare Dancing With The Stars-deltagaren Amber Rose intog scenen under Republikanernas partikonvent I Milwaukee.
– Donald Trump och hans anhängare bryr sig inte om du är svart, vit, gay eller straight, säger hon.

Modellen höll i sitt tal bara minuter efter att Donald Trumps allierade, den anti-hbtqi+ republikanska representanten Marjorie Taylor Greene, hade varit på scenen och riktat in sig på transpersoner och ”illegala invandrare” som ”rivit upp” USA:s gränser.
– Jag är här ikväll för att berätta att oavsett din politiska bakgrund, är vår bästa chans att ge våra barn ett bättre liv att välja Donald Trump till USA president, säger Amber Rose och fortsätter:
– Jag är ingen politiker och vill inte vara det, men jag bryr mig om sanningen, och sanningen är att media har ljugit för oss om Donald Trump. Jag vet detta eftersom jag länge trodde på dessa lögner, så jag är här för att ställa saker till rätta.

Den tidigare gästdomaren i Drag Race fortsätter med att säga att hon tidigare trodde på ”vänsterpropagandan” som hävdade att ex-presidenten ”var rasist”, men att hennes pappa, som fanns i publiken, hade övertygat henne om motsatsen.
– Jag insåg att Donald Trump och hans anhängare inte bryr sig om du är svart, vit, gay eller straight. Det handlar bara om kärlek. Och det var då det slog mig – dessa är mina människor. Det är här jag hör hemma.

Om Donald Trump återigen blir vald till president i november har han lovat sina väljare att förhindra könsbekräftande vård för minderåriga och att förbjuda transflickor och -kvinnor att tävla i damsport.
– Vi kommer inte låta män delta i damidrott. Inga män. Inga män. Min personal sa ‘det är politiskt inkorrekt att säga så’ och jag svarade ‘det är okej, jag säger det ändå’. Vi har haft enorma problem med det här och det är väldigt orättvist mot kvinnor, sa han i ett transfobiskt vallöfte 2022.

Amber Rose avslutade sitt tal med att insistera på att ett presidentskap under Trump skulle vara det bästa för USA.
– Jag släppte min rädsla för att bli dömd, för att bli missförstådd, för att bli attackerad av vänstern, och jag satte på mig den röda hatten. Jag har aldrig känt mig mer fri och haft mer kärlek för mitt land än jag gör nu.