Det var i torsdags som artisten Eden Alm, känd från Idol 2019, och Youtubern Sara ”Songbird” Linderholm lade ut ett gemensamt inlägg på Instagram där de meddelade att de nu går skilda vägar. ”Efter nästan 3 otroliga år ihop har vi gemensamt bestämt att göra slut”.

”Vi älskar varandra så mycket och har fortfarande otroligt stor respekt och mycket kärlek kvar för varandra, så vi skiljs åt som vänner”, skriver dem och fortsätter: ”Mer än så känner vi inte att vi vill dela med oss av för allmänheten. Allt har sin tid och vår tid var underbar”.

I kommentarsfältet skriver komikern och skådespelaren Ellen Bergström: ”Gosisarna. Allt kommer bli bra. Trust the process” och någon annan skriver: ”Älskade fina ni. Ta hand om er och ta allt i den takt ni behöver”.

”Tårkanalerna har varit på fullt ös den här dagen” och ”rekommenderar inte breakups till någon. Det suger”, skriver Sara, med nästan 100 000 prenumeranter på Youtube, i en händelse på Instagram.

Sara Songbird gråter i en Instagram-händelse.

I ett ”post-breakup”-inlägg berättar Sara att det är ”helt absurt” att gå igenom ett   uppbrott för första gången när man är 30 år gammal. ”Trott att jag ska dö, inte kunnat andas och livrädd för att vara ensam”.

Youtubern berättar även att hon är glad över att hon har ett stort skyddsnät som stöttat henne genom det här.
”Också så glad att jag och Eden fortfarande kan prata och är snälla mot varandra. Nu börjar en resa som jag inte varit beredd på att åka. Men jag klarar mig”, skriver hon.

”Det känns också så otroligt sorgligt men ändå vackert att vi har fått ha den här tiden tillsammans och fått växa tillsammans. Sara är den finaste personen jag någonsin fått lära känna och jag kommer alltid att älska henne”, skriver Eden i ett meddelande till Aftonbladet.