Utställningen Normalizing the Normal har premiär imorgon på Killgissa gallery i Hornstull med konstnärerna Fran Speicher och Paula Elion.

Fran är en visuell konstnär och konstintendent som bor på Södermalm.
– Jag föddes i Argentina under landets återgång till demokrati, vilket formade mina tankar om förändring och öppenhet, berättar Fran.

I sin ateljé arbetar han mest med akrylmålningar men har också testat på modedesign, objekt intervention och muralmålning.
– Med min konst och livshistoria vill jag öppna sinnen och skapa dialog, samtidigt som jag vill fira vår stolthet och ge en röst åt de som länge varit exkluderade.

Paula arbetar på galleriet Detroit Stockholm. Hennes verk handlar om vardagsliv, familjerelationer och kvinnans roll i samhället. Hon fokuserar främst på könsidentitet genom sina erfarenheter med sin transson och använder alltifrån papper och färg till glas och textilier i sin konst.
– Tillsammans utforskar vi teman som identitet, könsmångfald och komplexitet i den mänskliga upplevelsen.

Utställningen visar målningar, teckningar och objekt med färger från regnbågs- och transflaggan för att symbolisera Pride.
– Vi vill fira och öka medvetenheten, särskilt bland unga, för att främja jämlikhet och inkludering i vårt samhälle. Vi vill normalisera det som borde vara självklart.

Ge mig tre ord som beskriver utställningen!
– Jämlikhet, inkludering och firande.

Utställningen öppnar imorgon den 27 juli på Killgissa gallery, Hornsgatan 50A.