Buandet började direkt när flerfaldigt QX-galavinnaren Edvin Törnblom klev på scenen i Västerås. Han skulle, tillsammans med musik- och humorgruppen De Vet Du, framföra sin nya låt Tänk Om Vi Var Gay. Låten ligger just nu på tjugonde plats i  Spotify Sveriges topp 50-lista.

Trots att tusentals andra i publiken hejade på och applåderade så skriver Edvin i ett meddelande till Aftonbladet att det är ”ett strukturellt problem att dessa, förhoppningsvis få, homofober fortfarande välkomnas och tar plats i offentliga rum”. Han skriver även att ”just dom här gängen var väldigt unga så min kritik går ut till deras föräldrar som inte kan uppfostra sina barn”.

Efter spelningen gav Edvin homofoberna en näsknäpp i ett inlägg på Instagram.
”Till alla er KILLAR som buade när jag gick på scen ikväll i Västerås tillsammans med De Vet Du: Ni bevisar verkligen att äckliga homofober fortfarande rör sig på gatorna. Jag hoppas att era vänner och familjer skäms över att ni bidrar med dessa åsikter. Ni får verkligen folk att må piss och folk frågar mig alltid om kampen är över: uppenbarligen inte. Puss”.

Uppträdandet i Västerås - då Edvin Törnblom blir utbuad av homofober.

Edvin, som med komikern Johanna Nordström driver Ursäkta-podden, tackar nu sina följare för all backning men menar att det är här är ett problem som måste få ett slut nu.
”Tack till alla som skriver så fina ord om det som hände igår, värmer på ett sätt och visar hur många smarta vi är! Men det handlar samtidigt inte om mig! Även fast det inte var as-skönt för självkänslan att bli buade på scenen så är jag samtidigt så priviligerad med ett skyddsnät, en massa vakter och vänner plus familj som tar hand om mig. MEN det är samma killar som buade igår som spottar efter transpersonen på gatan och skriver 4000 hatkommentarer till 13-åriga pojken som sminkar sig på Instagram”.

Han skriver även att ”vi MÅSTE brinna för alla de som inte kan eller vågar. No more kind words. Homofoberna och transfoberna ska brinna i helvetet!”