Hiphopartisten, som slog igenom som Rosh efter att ha medverkat i Linda Piras hyllade remix av Knäpper Mina Fingrar från 2014, har samarbetat med artister som Ison & Fille, Mwuana och Grillat & Grändy. Men fyra år senare blev det tyst.

I en intervju med P3 Din Gata berättar han nu att han genomgått en könskorrigering och kallar sig för Shabbe. Programledaren Petter Hallén minns när de träffades för första gången för 11 år sedan.
– Du såg väldigt annorlunda ut. Du hade långt hår. Idag sitter du här framför mig med kort hår och skägg. Så uppenbarligen har ju mycket hänt.

Shabbe berättar att han har genomgått en lång resa. Under åren har han kämpat med missbruk, psykisk ohälsa, skolan och könsdysfori.
– Jag kände mig inte riktigt hemma i min egna kropp. Den grejen fattade jag inte då. Men idag fattar jag varför det blev som det blev.

Vid 3-årsåldern sa Shabbe för första gången att han var en kille.
– Jag sa det till min fastare i Iran. Det finns inspelat på film också, säger Shabbe och fortsätter:
– Och den känslan har alltid följt med. Jag har alltid vetat och folk runt omkring mig har väl alltid fattat typ.

Hiphopartisten har alltid har känt sig som en man, men berättar att det har varit svårt att acceptera på grund av sina iranska rötter där transexualitet inte är lika accepterat.
– För mig själv, jag har alltid varit en kille, alltid.

När han klippte av sig sitt långa hår började bitarna falla på plats.
– Innan var jag såhär: ”Nu måste jag ta tag i det här på riktigt”. För att bara klippa håret det kommer inte hjälpa mig. Det kommer inte rädda mig från allting. Nej – men lite kanske.

Han berättar även att han funnit stöd hos Andreas Dj Taro Tanisawa, hiphoparen som offentligt kom ut som homosexuell 2013.
– Jag hade fått ett gig på Sony Music i Norge. Och då i bilen så blev det så klart för mig. Då sa jag till honom: ”Jag tror jag är en han”. Och då sa han: ”Ja det är klart”.

Att prata öppet om det här tycker Shabbe är viktigt då ”hiphopbranschen är homofobisk och transfobisk”.
– Jag går emot så många normer. Jag kommer från orten, jag är muslim på det och jag har gjort ett könsbyte. Det går emot allt, säger Shabbe och fortsätter:
– Om det bara skulle finnas en person som jag kunde kolla på, så hade den här resan nog blivit lättare än den var.

Till en början ville artisten radera sitt tidigare liv men nu vill han börja med musiken igen.
– Jag vet till 110 procent att skulle det inte vara för musiken så skulle jag nog inte levt idag.

Se hela intervjun här.