Under den gångna veckan har det bjudits på många aktiviteter och evenemang på Borås Pride som arrangeras av RFSL Sjuhärad.
Det har varit föreläsningar, workshops, bio, teater och allt har varit helt gratis för besökarna, Och. för att avsluta veckan blir det stor fest i Borås.

I dag fredag den 28 juni är det show med Storschlaget på Pridescenen i Pride park och på kvällen fortsätter festen med fest i RFSL Sjuhärads egen lokal, nattklubben Magasinet. På scenen står då ingen mindre än Drag Race Sverige-stjärnan Vanity Vain. DJ är Markus Gisslén.

I morgon, den 29 juni, är det stor finaldag med den traditionsenliga paraden, som avgår från Knalleland 16.00 och går genom staden och avslutas i Pride park.  I parken möts deltagarna av dj-duon Schlagerprofilerna, Ken & Ronny. De spelar även på kvällens “Klubb Magasinet”. Under kvällen i Pride Park spelar två populära artister som båda setts i Mello, Melanie Wehbe och Alvaro Estrella! Dessutom passar stan på att fira sin 403:e födelsedag med ett uppträdande av Karl Boëthius, även detta i Pride Park.

Programmet är ihopsatt av hela Borås & Sjuhärads egen “Queermorsa”, tillika verksamhetschef på RFSL Sjuhärad, Tulay Orre, som menar att Pride är viktigare än någonsin.
– Vi får ideliga rapporter om ökade hot och hat. Vi märker det också i vårt dagliga arbete ute i samhället och på skolor.

Mer på boraspride.se