Eskilstunabaserade Angelina Pavanelli är artist, musikproducent och låtskrivare och gör mest textbaserad indiepop.
– Redan som barn blev jag förälskad i att skriva. Jag skrev noveller och dagböcker och till slut gick det över till låtskrivande. Jag ser mig själv främst som låtskrivare, även om jag älskar att framföra mina egna låtar.

Hennes första singel Klick klick köp dig hel har blivit hyllad av bland annat Popmuzik och featured på Spotifys Indie Highlights. Nu har hon släppt HUR HON VA – en låt om en dejt som ”sveper dig av stolen och får dig så såld på någon att du tappar ord”.
– Det känns så bra att äntligen ha släppt låten. Jag och min co-producent Andreas Johansson har varit väldigt taggade på att få ut den.

Berätta! Vad handlar låten om?
– Den beskriver en första dejt som jag hade med en tjej i Italien – ungefär på samma sätt som jag beskrev det för min bästa vän i ett sms dagen efter. Det var verkligen “livets dejt” med salsa, hålla handen och pirr i magen.

Vet tjejen att låten handlar om henne?
– Nej, hon pratar inte svenska och har ingen aning om vad den handlar om. Men jag har funderat på om jag ska skicka den till henne. Det återstår fortfarande att se om jag tar till mig modet (skrattar).

Vad har du fått för respons på låten?
– Jättemånga har hört av sig och sagt att de blir peppiga och glada av den. En tjej i tjugoårsåldern kontaktade mig och sa “det är precis såhär en bra dejt känns”. Jag tycker också att det är så fint att folk har delat den här kärlekslåten helt okommenterat – även folk jag inte trodde skulle göra det.

Handlar många av dina låtar om tjejer?
– Det är absolut ett återkommande tema. Jag skriver mycket om relationer generellt, även om jag ibland berör andra ämnen som till exempel klimatet.

Angelina ser det queera som en jättestor del av hennes liv och identitet.
– Jag växte upp på landet utanför Eskilstuna. När jag var ungefär tio år insåg jag att jag var kär i min bästa vän, men minns att jag tänkte att det inte fysiskt var möjligt. Det fanns ingen representation där och då. Men i tonåren blev jag alltmer exponerad för queer kultur på tv och media vilket hjälpte mig att hitta fram, säger Angelina och fortsätter:
– Jag ser mig som bisexuell och känner att jag funnit min kontext och mitt community i Eskilstuna. Det finns ett fint engagemang i staden även fast det är en småstad.

Vad har du för planer i framtiden?
– Jag kommer att släppa mitt debutalbum i höst så jag förbereder mig mycket inför det. Jag har även varit i Berlin i några månader där jag pluggade musikproduktion. Nästa vecka åker jag hem igen – då blir det tillbaka in i studion och fler livespelningar.

Vad kul! Berlin är ju rätt känt för att vara en öppen stad. Hur har det varit att leva som hbtqi+ där?
– Det har varit så befriande! Det jag kommer att sakna mest är hur tillgängligt det är med queerkultur och att på varje gata man går på finns det någon queer bar, något regnbågsevent eller någon fin flagga. Det queera är så närvarande i staden vilket har varit fantastiskt lyxigt.

Sista frågan! Beskriv låten med några få ord.
– Den speglar hur sprudlande, glad och nervös jag var.