– Det är ett väldigt fint och stort förtroende, och det känns underbart att för mig som kommer från Lerum att komma tillbaka som ambassadör för West Pride. Lite av ett full circle-moment.

Vad handlar låten om?
– Att vi ska fira att vi är unika, men också allt vi har gemensamt. Vi går ofta igenom samma saker, men pratar inte om det. Som sjuksköterskestudent har jag mött så många människor och fått motbevisa fördomar, men också fått mina fördomar krossade. Möten och samtal är så viktiga.

Hur kom Red Bleeding till?
– Jag skrev åtta eller tio låtidéer innan texten och refrängen kom. Sen begav jag mig in i studion med Christoffer Johansson. Det var väldigt stort att tänka att jag skulle skriva en Pridelåt och jag har ju släppt en med Julia Alfrida om att vara glad och älska sig själv, men nu ville jag hitta en ny vinkel. Det är inte mitt typiska sound, utan mer uptempo och med marschtakt i refrängen, men det är ändå jag.

Du är uppvuxen i Lerum utanför Göteborg, vad är ditt förhållande till hemorten idag?
– Jag älskar att komma tillbaka som vuxen, men det var viktigt att flytta därifrån. Jag behövde bygga upp vem jag är och vara trygg i det. Jag tror många HBTQ+personer känner igen sig i att ha haft det tufft därifrån de kommer, sedan flytta och komma tillbaka starkare. Men jag är för alltid tacksam att jag hade kärlek i Lerum, personer som backade mig när det var tufft.

Har du några fina WestPride-minnen?
– Många! Jag har deltagit som artist två år tidigare och det var helt fantastiskt med den här kraftfulla gemenskapen. West Pride har byggt upp det jag saknade som tonåring. Det finns en öppenhet, en värme och ett community idag som jag är glad över.

Du ser ut att ha ett gäng nära HBTQ+vänner som du ofta hänger med, vad betyder de för dig?
– Så mycket. Steg för steg har vi blivit en liten regnbågsfamilj med artister, musiker och andra kreatörer. Vi kommer från olika bakgrunder men delar många erfarenheter genom identitet och sexualitet. Det är så fint.

Vad har du annars på G i sommar?
– Jag har många Pride-spelningar, inte minst West Pride men också Borås, Varberg, Ulricehamn, Stockholm och en hel del fler. Jag är så glad att jag har en fantastisk chef som backar att jag får hålla på med musik.

Ja, du blev ju färdig sjuksköterska sista maj! Sammanfatta det senaste året för dig.
– Extremt intensivt och väldigt vackert. Jag har haft tre olika roller. Dels mitt eget artisteri där jag jobbat med min kommande EP.  Den är jätteförsenad, men också jättemycket bättre (skrattar). Sen har jag börjat producera åt andra. Förra sommaren jobbade jag med Admira och nu jobbar jag med Vanity Vains kommande projekt, delar av Patrik Jeans album och så lite med Julia Alfrida. Och sist men inte minst har jag skrivit mitt examensarbete och är nu färdig sjuksköterska. Jag skrev ett examensarbete om våld i nära relationer, vilket är det jobbigaste men också mest intressanta jag gjort i hela mitt liv. Så jag är så stolt att jag är klar nu!

Klicka här för WestPride tips i QX QueerMap