Under våren har åtta kändisar tävlat i matlagningskunskaper och gjort upp om titeln Sveriges mästerkock VIP. Marcus Samuelsson, Mischa Billing och Tom Sjöstedt har nu utsett vinnaren som belönas med 100 000 kronor att skänka till valfri välgörenhetsorganisation. och det blev Tone Sekelius!

Grattis, hur känns det?
– Det känns helt otroligt. ”Mästerkocken” och liknande program har varit favoritprogram det känns skitfett att vinna allting!  Och jag är lite lättad eftersom jag kände att jag var tvungen att leverera efter att jag tackat ja (skrattar).

Varför vann du?
– Under tidens gång lärde jag mig tidshantering, att göra en plan i huvudet, och det hjälpte mig mycket. Man får panik så enkelt och efter första utmaningen kände jag att jag var tvungen att tänka på rätt sätt.

Vad var roligast?
– Att man lärde sig så mycket. Jag sög i mig allt juryn sa som en svamp, hur man ska tänka när man komponerar en rätt och balansera det som ligger på tallriken. Och sen var det såklart stort att vara i tv-köket!

Du vann 100 000 att skänka till en organisation, vart går pengarna och varför?
– Regnbågsfonden. För att jag har jobbat med dem tidigare och det är en bred organisation där pengarna allokeras till de HBTQ+personer som behöver dem bäst.

Umgås du fortfarande med de du tävlade mot?
– Nej, det skulle jag inte säga. Men vi har stött på varandra ibland och då har vi ju pratat. Vi har ju traumabondat genom att delat i det här ihop.

Du släppte nyligen en singel, Utan dig. Tone, nu på svenska?
– Ja, det var väldigt oplanerat. Det började som en arg låt till nån man hatar och den var på engelska. Men texten blev så mellanmjölkig på engelska. Så jag testade att skriva om allt på svenska, vilket min producent och jag gillade bättre. Jag tror jag fått lite mersmak för svenska språket, för tidigare har det känts klyschigt fatt skriva på svenska och jag har inte fått till det. Men nu blev det mycket starkare och jag kan nog tänka mig att göra fler svenska låtar.

Så, hur ser sommaren ut?
– Än så länge ganska lugn. Jag har lite spelningar, men annars är det lite ”skapa-musik” och göra tv-fokus. Men mest är jag ledig. Jag brukar hålla sommaren fri eftersom man som ”internet-person” kan vara lite ledig från samarbeten under sommaren då de flesta ändå är lediga.

Deltagarskål.