De minnesgoda som har sett (om och om igen) Rosalind Russel i filmen Auntie Mame vet hur man uttalar Honey och hur en världsvan dam reagerar när det viskas i örat.
De som inte fattar detta gör klokt i att jaga rätt på DVD-kopian eller kontakta någon bög i begynnande medelåldern för att få sig, en i sanning, homosexuell kulturlektion.
Fredag natt är det bland annat Candy som fyller de schlager, pop och houseglada folket intill Dansens Hus på legendariska Norra Bantorget. Bakom detta projekt ligger Kent ”Bernhard” Bernhardsson och Peter Sandkvist som var personligheterna bakom Kolingsborgs onsdagar, fredagar och lördagar.
I vintras stängde festlokalen vid Slussen och Candy öppnade upp fredagar i de tvås regi.
– Ända sedan dess har våra gäster frågat om vi inte ska göra något på lördagar också, berättar Bernhard. Klart att vi har funderat, tittat på lokaler, men samtidigt har vi också velat lägga all energi på att få Candy att bli den klubb vi ville ha på fredagar.
– Skynda långsamt sa vi till varandra, fyller Peter i. När sedan Zipper stängde så kände vi att nu är det väl ändå dags. Magenta dök upp som ett alternativ och vi gillade lokalen.
En flashig lokal på Regeringsgatan utspridd på flera våningsplan.
– Lite mindre, personligare och mysigare, säger Bernhard. Det passade in i vår idé med vad vi ville göra med lördagarna. Honey har ett mainfloor ”The Beehive” där vi kommer spela house i alla former. Det startar mjukt för att sedan gasa på mot ”big room, hands in the air house” mot slutet av kvällen Pamela, Jonas Lindevik och jag tar hand om det, framöver kommer vi säkerligen gästas av andra DJs också.
– En trappa upp ligger ”The Nursery” som inte har något egentligt dansgolv utan mer är mingel, hänga i baren, dansa där du står känsla, säger Peter. Här kommer Anton Palm och Makkan att blanda musik från, ja gud vet vad dom två har kokat ihop i musikväg. Det kommer garanterat bli galet, roligt, oväntat men med stor igenkänningsfaktor. Och nej, inte schlager och mello…
Lördag natt är det premiär och Stockholm har då plötsligt, denna sommar anno 2015, hela fem lördagsklubbar för gaysen. Och alla utom SLM inom klubbhopparavstånd mitt i city.
Läge att turista i stan alltså!