”Julia Lov har länge levt sitt liv genom eskapismens lins. I den här EPn tar hon en titt på sig själv i nuet och konfronterar sig med realitetens spegel”….det var en krånglig mening i pressreleasen, vill du förenkla?
– Jag har alltid beskrivit mig själv som att jag lever i någon slags ”låtsasvärld” där jag sett att allting löser sig, och att allt kommer bli precis som jag tänkt mig en dag, men har nog lyckats leva i dagdrömmarna lite för mycket. I min tidigare EP Stora drömmar säger aldrig goodbye var det mycket fokus på vart jag ville komma och bli, men i min nya EP är det mer fokus på vart jag står idag och vad som har hänt mig senaste tiden.

Kyss mig snabbt i otakt, varför det namnet?
– Jag tycker att den meningen kan säga så mycket! Att kärlek går i otakt kan vara både bra och dåligt. Om allt går i takt hela tiden kanske man är för lika, men om allt går i otakt kanske man är för olika. Det är nog mer av en metafor för hur kärleken kan kännas mellan två personer än att bokstavligt kyssas i otakt (skrattar). Jag dras till exempel inte till personer som är för lika mig, utan personer som jag lär mig nya saker av och helt enkelt imponeras av.

Är det bättre att kyssas snabbt i otakt än sakta och i takt?
– Nej, det skulle jag absolut inte påstå! Mycket bättre att kyssas med känsla istället för att hålla en viss takt (skrattar). Det beror lite på vilken situation.

Sist vi pratade var du i ett lyckorus och skrev positiva kärlekslåtar, har det hållit i sig?
– Det håller absolut i sig att jag skriver om vart jag befinner mig och hur jag känner. Ibland också vad jag vill känna och ibland vad jag önskar att jag hade sagt i en viss situation, eller tvärtom, inte borde sagt. Men jag skulle absolut säga att jag är en öppen bok i min nya EP, alla känslor har känts och alla tankar har tänkts.

Så, den 8 juni spelar du på en stora Moxy-fest, hur kommer det sig och vad har du för förhållande till Moxy?
– Jag har faktiskt aldrig varit på Moxy. Verkligen fy skäms på mig, men jag är så peppad på att komma dit och spela. Jag vet inte riktigt vad jag har att förvänta mig, men tar emot allt! Jag tycker det är så fint och bra att Moxy finns! Jag har några bekanta som brukar dj:a där och det har sett fett ut!

Det kommer specialgäster den kvällen, kan du teasa?
– Jag ska ha med mig två underbara artister, mina två fina vänner Emilia Pantic och Felicia Takman, de ska hjälpa mig framföra Okej, det gör ont och min nya låt Pretty girl. Jag har bjudit med dem för att jag tycker att de är två coola, sjukt musikaliska unga kvinnor som också vill nå ut till fler och större publik.

Till sist, vad är en Pretty Girl för Julia Lov?
– Haha, ända sedan jag skrev låten har jag känt att titeln kan uppfattas så himla cheesy när det också är en kärlekslåt. Jag skrev den här texten ihop med Johanna Frostling och Klara Wörmann, och vi kom nog fram till att en pretty girl är någon som man tycker är helt perfekt.

Julia Lov spelar på Moxys stora fest på Nalen den 8 juni.