Berätta, vad är storyn bakom In Your Eyes?
In Your Eyes är väldigt personlig och speglar en känsla och upplevelse jag själv gått igenom. Den handlar om det där växande avståndet i ett förhållande som kan uppstå, stressen av att man innerst inne vet att man måste acceptera att det är på väg att ta slut. När man bara kan se i någons ögon att saker förändras, utan att ord sägs. Låten handlar om den outtalade förståelsen, svårigheten att släppa taget och hoppet att vi kan lära oss något av erfarenheterna. Förhoppningsvis kan IYE bli en liten 2 minuters och 51 sekunders-escape för oss alla som kan relatera…

Du släppte en duett med Paul Rey, Arrows, sen blev det tyst, vad har du gjort?
– Jag har bara dragit ner växeln och vilat. Efter två intensiva år, behövde kroppen och knoppen vila lite. Jag är så tacksam för allt som hänt senaste åren, hur jag vågade, och kunde, satsa och investera i mitt artisteri – ekonomiskt, tidsmässigt och fokusmässigt, men jag har också insett vikten av att bromsa, vila, ladda om för att kunna fortsätta med det man älskar. Nu känner jag mig mer än redo för alla nya äventyr!

Hur ser Melanie Wehbes liv ut idag? Fokus jobb? Kärlek? Annat?
– Oh, mycket matlagning! Jag har vänner som kommer över på middagar och specifikt önskar mina hemgjorda friterade vårrullar som jag lärde mig laga i början på året. Sen är det absolut fokus på jobb, jag älskar mitt jobb, och jag har insett hur mycket jag älskar lugnet också, så mina dagar spenderas just nu med att bara sitta vid någon brygga med en kopp kaffe eller på min balkong och mysa, planera inför spelningar, nya låtar, och mysiga roadtrips.

Hur var din Eurovision-upplevelse då du skrev åt danska Saba?
– Min upplevelse med Saba och delegationen var otroligt fin och det var ett drömgäng att vara runt i ett vad man kan kalla ett väldigt annorlunda Eurovision-år. Jag tror tror jag stannar där annars kommer det bli ett svar lika långt som en C-uppsats.

Är du besviken att ni inte nådde final?
– Det är klart att jag av olika anledningar hade önskat att vi fick uppleva finalen, att låten fick nå ut till fler människor och så vidare, men jag är tacksam för resan låten Sand gav mig. Det viktigaste för mig är också att Saba kan känna sig stolt över sin prestation och sin resa, vilket jag vet att hon är. Jag tycker ändå jag borde få danskt pass av danskarna, eller så kanske jag måste vinna en tredje gång där (skrattar).

Vad tycker du om icke-binära Nemo och hens vinst, vad betyder den för Eurovsion och öppenhet?
– Helt jävla underbart att hen vann Eurovision Song Contest i år!  Toppen, toppen, toppen och återigen toppen. Jag blir lycklig att vårt community, våra icke-binära och alla miljoner tittare fick uppleva representationen i världens största musiktävling. Sen måste jag tillägga att Nemo är urgullig och en helt outstanding vokalist.

Vad händer annars i sommar?
– I sommar ska jag ha semester: Resa, mysa, sola, laga råraka med löjrom, räkor, rödlök och creme fraîche! Men jag ser också fram emot att skriva ny musik och jag längtar efter att få komma ut och giga In Your Eyes i sommarsolen. Längtar efter att stå på scenen, vända mig om mot min trummis Calle och ha total-feeling ihop.

Du är alltid en force i MF/ESC-sammanhang, har du börjat fila på säsongen 2025?
– Tack va fint! Jag kan bara tillägga med svaret ”ja”. Sen om det blir av och i vilken konstellation, det får tiden visa.