Den superromantiska musikvideon ”Two men in Love” av gruppen The Irrepressibles har sedan den lades upp för drygt et år sedan setts av över 100 000 personer. Videon är enligt gruppen en hyllning till homosexuell kärlek.
Under tisdagen uppmärksammade en av QX läsare oss på att videon fått en åldergräns satt av You Tube med länk till en varnande text om att inte lägga ut förbjudet material. Bland det förbjudna anges bland annat våldsskildringar, sexuellt explicit material och förhärligande av droger eller stötande videomaterial på exempelvis döda kroppar, misshandel av människor och djur.
När QX frågar om klassificeringen får vi först ett allmänt svar om att You Tube aldrig kommenterar enskilda klipp och varför man agerat som man gjort, exempelvis med att åldersklassificera.
QX frågade därefter vidare:
”Är det generellt så att YouTube sätter åldersgräns på video som innehåller kyssar eller är gränsen annorlunda om det är män som kysser varandra?
Om inte – varför stoppas musikvideos där män kysser varandra men inte där en man och kvinna kysser varandra?”
Svaret från Farshad Shadloo på YouTubes kommunikationsavdelning kom därefter snabbt:
Med tanke på mängden material som laddas upp så händer det att det sker misstag, vilket vi snabbt försöker åtgärda om det kommer till vår kännedom. Men som jag nämnde i mitt föregående mejl så kommenterar vi inte enskilda videoklipp.
Videoklippet med The Irrepressibles romantiska hyllning av kärleken mellan män har numera inte en åldersgräns