– Det är ett lätt sätt att umgås, säger Andrea Palmblad som är initiativtagare.
Det var för ett och ett halvt år sedan som hon ordnade den första flatträffen. Det var på Häktet och det kom ett 40-tal personer. Sedan dess har det varit träffar en gång i månaden och nu har facebookklubben ”En flata på gården” 713 medlemmar.

– När de få tjejställena som fanns, Roxy och Momma, stängde så bjöd jag in mina vänner därifrån att träffas. Dom bjöd i sin tur in sina vänner och sedan dess har det kommit fler och fler, berättar Andrea Palmblad.
Stället är avgörande för en bra kväll och de barer hon brukar fråga gillar att få in ett härligt flatgäng tillsammans med de andra gästerna. Kriterierna är att det ska vara gayvänligt och lätt att ta sig dit. Därför faller valet ofta på Södermalm.
– På fredag ses vi på Söders Hjärta, som jag tycker är ett passande ställe med tanke på vilken dag det är. Vill man ta en bit mat med kärestan går det bra, eller om man vill ha en dejt där. Eller så kan man bara umgås med oss andra om man vill.
Hon konstaterar att det är en bra blandning på de som kommer. Det är allt ifrån 18-åringar till 60-åringar. Nyinflyttade och väletablerade. Vissa dricker, andra inte.
– Folk som kommer är jättepositiva och jag får ofta höra att det är ett bra initiativ. Det är kul att folk träffas och att få sprida lite flatkärlek.