1. Farmors flammor
    Katarina Ewerlöf är en grym skådis, men varför ska vi behöva följa farmors ointressanta app-dejtande?
    Visst, det var kul att 1979/1985 års Kotte, Ted Åström, var en av uppvaktarna, men det håller inte alls som sidospår. Kidsen (och jag) tappar tålamodet varje gång farmor börjar pilla med telefonen och högläsa mystiska mäns mess. Dock: Kan det vara så att den här mystiska pojken som hon träffade för många år sedan i själva verket är Gorm, och att de kommer att återförenas till slut, och att det är knorren på trolltårtan?
  2. Regnbågsflaggorna
    Ett vaket öga observerade en regnbågsflagga redan i andra avsnittet där Love gömde sig för Saga bakom en regnbågspin med texten Love is Love. Den hade inkluderande Saga på sitt skrivbord. I ett senare avsnitt såg vi hur Love hade ett regnbågsfrimärke på väggen i sitt rum. Jag är helt för ett troll-ekipage i Prideparaden nästa år!
  3. Dorabella: Super Freaky Girl
    …är helt obegripligt out of place klädmässigt. Den rosaplastiga outfiten dekorerad med In & Finn-blommor är helt vilse i Trollskogen. Visst, jag köper att man ville tillfredsställa barns prinsess-sugna begär, men stackars Helmon Solomon är ju klädd för en helt annan serie. Eller som Nicki Minaj a´2013.
  4. Pappaprat
    Varför låter alla pappa Gustavs repliker dubbade? De landar lika onaturligt som den där tyska gubbens sägningar i Beck-filmerna.
  5. Klamp & Klåff
    Razmus Nyström och Hulda Lind Jóhansdóttir är ljuvliga som Gorms korkade vakter Klamp och Klåff. Deras mimspel är obetalbart varje gång de agerar med de andra: Jag vill se mer av dem!
  6. Säg det med en signaturmelodi
    Gud, man blir helt varm i hjärtat av Lasse Dahlbergs, Britt Hallqvist och Björn Isfälts ljuvliga originalmelodi. Tack för att den behållits. Den ramar också in början så snyggt med de tassande hustomte(?)-fötterna i snön. Nostalgi!
  7. Bästa cliffhangers!
    Det var länge sedan en svensk serie var lika träffsäker i att kapa när det var som mest spännande. Man vill ju bara att det ska bli en ny Trolltider-dag direkt! Och de knappt femton minuter långa avsnitten är perfekta till morgonkaffet.
  8. Servilia
    Karaktären som verkar dela folket. Visst, det är en skamlös Gollum-ripoff, men jag tycker ändå Emma Brooomé funkar i sin galna creepighet.  Hon kommer att ge en ny generation mardrömmar år framåt. För det var väl målet? Moahahahaha…
  9. En tom trollby
    Visst, jag fattar att SVT inte har oändligt med pengar, men detta måste vara den mest folktomma byn i en tv-serie någonsin. Hoho, var är alla? Lite suddiga statister måste man väl ändå kunna ha skramlat fram?
  10. Nour el-Refais Mara
    Nours häxa Mara är ljuvlig. Jag tycker hon hittat helt rätt nivå i sitt spel, och blir mer en härlig retsticka istället för att vara läskig eller elak. Dessutom var det ursnyggt av teamet bakom nya versionen att smyga in ”gamla” Mara, Lena Pia Bernhardsson som Nours medspelare.
  11. Slarvsnö
    Som sagt, SVT kanske inte har en budget värdig en fantasy-satsning som detta, men för tusan: Bilderna på Saga och Gustavs gula hus med snö framför trappan men tydlig grön höstskog bakom är bara kackigt. Det måste väl gå att rama in detta snyggare?
  12. Koola Kotte
    Malte Gårdinger som Kotte är seriens MVP. Man älskar naiva Kotte som inte är den vassaste kniven i lådan. Gårdinger spelar Kotte perfekt och han är söt som en sockerbit med sina kottfjäll på huvudet. Scenen där han trodde han var osynlig inför Gorm var obetalbar.