– Jag kom till en punkt där jag efter fem år inte riktigt visste vad jag ville med min karriär. Jag visste inte vilken riktning jag ville ta, kände att branschen var för mycket yta, och ville dra mig undan och fundera.
Ola kom fram till att han ville starta eget bolag och själv ha kontroll på sin musik och allt omkring honom. Men den där ligga-lågt-tanken med artisteriet gick sådär. Samtidigt hade nämligen amerikanska superindependentbolaget Ultra Records fått upp ögonen för honom och ville satsa på singeln All Over The World, ett av spåren från Unstoppable-plattan som Ola släppte 2010.
– Det här kom i ett läge då jag inte ens visste om jag ville fortsätta med musiken. Men jag visste ju att det var ett erbjudande jag inte kunde stå emot, och vi hittade ett bra samarbete. Så jag reste runt och gjorde en del promotion i USA.
All Over The World fångades även upp av bolag i andra delar av världen och blev en hit i Storbritannien, Sydafrika, Polen och en rad andra länder. Under promotionresorna kom Olas glädje och fokus på artisteriet sakta tillbaka, och ungefär samtidigt började han även att i egen takt testa sig fram med olika låtskrivarsamarbeten. Den 15 januari släpps nya plattan ”Carelessly Yours”.
– Jag är stolt över att jag har gjort den här skivan på mitt sätt och för min egen skull, utan kompromisser och press från annat håll. Låtarna och plattan har fått växa fram i sin egen takt, berättar han.

Ola var en av de första artisterna som varken vann eller ens kom på pallplats i Idol, men som ändå slog igenom stort. Men när han ville dumpa Idol-prefixet gjorde sig vissa skribenter lustiga över det.
– Jag har aldrig skämts över att jag var med i Idol, det har gett mig enorm erfarenhet och är en av de roligaste sakerna jag gjort. Jag är ju inte dum, utan Idol hade jag inte varit här. Men grejen med det där var att jag heter Ola och ville gärna bli kallad Ola. Men jag vill för det inte att man ska ta bort Idol ur mitt liv. Jag är stolt över att ha kommit fram den vägen och lärde mig sjukt mycket på det.

När du slog igenom var det verkligen som Idols stora flickfavorit och sedan har du ofta benämnts just så. Har det varit svårt att bli tagen på allvar?
– När jag slog igenom, så var jag ju verkligen flickidol från insidan och ut. Det var ju vad jag var då, så det var kanske inget konstigt. Nu är jag ju nio år äldre så det är klart att saker har hänt både med mig som person, min musik och mitt utryck. Under den här tiden så har det ju också kommit sötare och yngre snubbar som fyller ut den platsen på ett lysande sätt.

I din nya video Jackie Kennedy syns du i full drag, vad är tanken med det?
– Dragdelen i videon symboliserar att jag vill hitta rätt tjej för mig samtidigt som jag kände ett behov av att leka med de stereotypa könsrollerna. Jag kände helt enkelt att den här låten gav mig den möjligheten.
Precis som alla andra unga popsnubbar så har det gått gayrykten om Ola. Det är förresten ett av hans favoritrykten om sig själv.
– Det är ju ett fett rykte. Och ett tecken på att jag visar flera olika sidor av mig själv.
Så det är bara ett rykte?

Läs fortsättningen på intervjun HÄR där Ola berättar om att inte stänga dörren till någonting, bögfansen och om han ligger mycket.