– Jag har jobbat länge i restaurangbranschen och kände att om jag skulle fortsätta jobba så hårt, så varför inte göra det för mig själv?, berättar Joakim.
– Jag har mer en stöttande roll, och kommer att vara här så mycket jag kan, så det är Joakim som drar det största lasset, säger Magnus.
Bistro By Adam serverar både frukost, lunch och middag, och tar 40 sittande gäster. Stället rymmer 80 personer och har både över och undervåning.
– Vi satsar på bra och enkel mat så att man blir mätt, men också lättare tilltugg så man kan slinka in och ta ett glas vin eller ett par öl. Avslappnat, opretentiöst och välkomnade är ledorden, berättar Joakim och fortsätter:
– Vi har kollat på det utbud som finns, både i området och i Gaystockholm, och vi tycker vi fyller en funktion i att stå för det som inte finns.
Regnbågsflaggan lyser tydlig på dörren och äntligen har därmed Vasastan fått ett ställe som välkomnar HBT-publiken och deras vänner. Men som så många andra ställen är såklart alla välkomna.
Bistro By Adam har även planer på att hitta på kvällsaktiviteter längre fram. Men vad detta skulle innebära ber Joakim om att få återkomma om.
– Vi smygöppnar nu och känner oss lite för så får vi se vad vi hittar på längre fram.
Prismässigt ligger de bra till enligt paret och allt ätbart på kvällsmenyn hamnar under hundralappen.
– Vi har såklart kollat in oss på konkurrensen häromkring och lagt oss under det, skrattar Joakim.

Ägarna Magnus Lindner och Joakim Haglund som också är ett par.
Ägarna Magnus Lindner och Joakim Haglund som också är ett par.