Niklas, ni har varit i Ibiza och spelat in en video till er nya låt, berätta?
– Ja, låten heter ”Kill the dancefloor” och är skriven av i stort sett samma gäng som står bakom ”Overflow” (Sanchez, Eriksson, Frenell). Det är en klubbig låt så vi ville så klart fånga den känslan i videon och då kändes Ibiza som ett härligt ställe. Joakim Palm Karlsson, som har gjort våra tidigare videos var med den här vändan också vilket vi är jätteglada för. Så vi hoppas att alla dans- och partysugna ska gilla låten. Emil Hellman har gjort några grymma mixar på låten också.
Hur många singlar har Man Meadow gett ut nu?
– Vi har gett ut sex låtar hittills och alla har klättrat på Swedish Dance Chart.
Vilken är er största hit hittills skulle du säga? Jag vet att ”Love is gonna get you” har visats 120 000 ggr på nätet.
– Oj är det så många. Vi har fått bra respons på både ”Overflow” och ”Love is gonna get you”, ”Overflow” och en annan låt ”How does it feel” har sänts på TV i både England och på Irland, men det kanske ändå är flest – särskilt Eurovision-fans – som förknippar och gillar oss för ”Viva la musica” som vi tävlade med i Polen 2008.
Musikbranschen är ju minst sagt tuff att slå sig fram i, hur går det för er?
– Vi jobbar med vår musik på eget bolag och det finns ju både för- och nackdelar med det. Fördelen att jobba på egen hand är att vi styr vår agenda själva och kan släppa musik i vår takt och när det passar oss, vi håller på med mycket annat än musik också. Vi har så klart mindre muskler än jättarna men vi har till exempel ändå lyckats ta oss till uttagning i Eurovision två gånger för egen maskin och fått bra låtskrivare som velat jobba med oss och vet vad vi vill ha – det är vi otroligt tacksamma för.
Några framträdanden planerade i Sverige framöver?
– Ja vi har spelningar bokade så långt fram som hösten 2014, men även förfrågningar från Tyskland. Inget att gå ut med ännu dock, men vi säger till så fort det är dags!
Vad är målet och drömmen med Man Meadow för er?
– Vi älskar att trots att vi inte alls är ett stort namn så hör folk från hela världen av sig och att de hör och spelar vår musik. Det är jättekul med en sådan spridning, men självklart vill vi att musiken når ut till ännu fler. Framförallt hoppas vi att folk vill höra och dansa till vår musik ute på klubbar och att vi får komma ut mer och spela.
Ni är ju öppet gay båda två, märker ni av det på era fans?
– Kanske att det framförallt är Eurovision-fans och gaykillar som hör av sig, men det är faktiskt nästan lika stor del tjejer också, särskilt från östra Europa – vet inte hur många autografer vi har skickat till tjejer i Polen, Ukraina, Ryssland, Azerbaijan mfl det senaste året.
Skickade ni in någon låt till Melodifestivalen den här gången?
– Nej det gjorde vi faktiskt inte. Vi valde att släppa ”Kill the dancefloor” nu i höst istället.
Nu tittar vi på videon, nåt särskilt vi ska hålla utkik efter i vidoen..?
– Kvinnan som stod på nattklubbens balkong och blottade sig klipptes bort, så ni får nöja er med våra bad- och underklädesbilder som någon efterlyste efter vår badvideo ”Overflow” (skrattar).