Gayklubben Zipper har sin sista natt ikväll lördag i La Islas lokaler på Kungsholmen. Kontraktet har gått ut och omförhandlingarna har inte gått i lås ännu. QX frågade Torbjörn Nyman om vad som händer nu.
– Hur känns det inför att det är sista kvällen, är det deppigt?
– Nej, jag är snarare taggad för att få igenom förhandlingarna och kunna fortsätta eftersom jag älskar lokalen…
– Om ni inte kan vara kvar på La Isla, vad händer då?
– Jag ljuger inte om jag säger att jag varit och tittat på 60 olika ställen i stan och det är svårt, riktigt svårt, att hitta bra klubblokaler. Eftersom både vi och gästerna som gillar Zipper trivs, så tror jag det blir ännu mer perfekt om vi får igenom förhandlingarna med de ändringarna vi vill göra!
– Men inget ont som inte för något gott med sig, fortsätter han. Nu fick man sig en spark i rumpan och har hittat lite annat här i Stockholm också som vi kan göra fredagar, så det blir nog att få dras med mitt ansikte hela helgerna framöver! Dessutom har vi ju i många år velat hitta en bra lokal för att öppna upp Zipper Alanya, vilket detta också ledde till, berättar han om sitt engagemang även i Turkiet. – Vi har hitta ett perfekt ställe för Zipper mitt i centrum av Alanyas nattliv!




Klart är i alla fall att nästa söndag så är Zipper stängt. Istället är det flatfesten Moxy som tar över i lokalen den kvällen.