Ikväll fredag är det premiär för nya Slakthuset. Lokalen och verksamheten har tagits över av Chills tidigare ägare Goran S och till PR och nöjeschef har han plockat in Martin ”Miss Inga” Johansson. En nöjesprofil från centrala delarna av stan som dessutom signalerar att klubben vill ha en gayprofil. QX ställde några frågor till Martin Johansson inför kvällens premiär.
Att flytta till Slakthusområdet från centrala stan… läskigt eller kul?
– Vansinnigt kul! Jag trivs bäst på ”slöddermalm”. Jag hatar öfre Östermalm och Stureplan om sanningen ska fram. Att sedan lokalen i sig är helt unik samt har Sveriges bästa ljudsystem från VOID (finns på ett fåtal klubbar i NY, Berlin och Ibiza) som ljud och ljus-gurun Ola Mårtensson på Eventopia har skräddarsytt för oss gör icke saken sämre.

Tror du stans gayfolk kommer våga ta steget utanför tullarna?
– Klubbkidsgaysen kommer älska det! Att åka en station ifrån tullarna istället för att behöva åka till London eller NY är både mer miljövänligt och ekonomiskt!

Vad händer i gayrummet? Och blir det permanent ett gayrum?
– Yes! Gayrummet/Packrummet är här för att stanna! Det var i princip det första man ville göra här på Slaktis. Så om det inte är jag som styr och ställer kommer någon annan prominent gayperson att göra det. Det är öppet varje fredag och lördag och kommer ha olika DJ’s varje kväll som antingen är gay eller spelar gayig elektronisk musik. Inga schlagers med andra ord. Rummet är sjukt snyggt med laser och rök. Inredningsinspirationen är hämtad från seriemördaren Charles Manson, Liberace och lite porr… I glammig tappning självfallet,

Är du alltid i drag på klubben?
– Ikväll blir det att klä ut sig ”i flick” (eller tant numera) och ett fåtal väl valda tillfällen när arrangörerna verkligen vill det. Vi har bokat in en megastor fest för en av världens absolut största artister. Hen ville jättegärna att ”Missen” skulle vara värdinna så då ställde jag upp på det. Men det är dags att börja pensionera Miss Inga nu. Kärringen har snart dansat sin sista dans.